reklama 11B

Paris Panthers blízko k postupu do Prague PlayOffs

ikonka

Čtrnáctým týmem v žebříčku seriálu Global Champions League jsou Paris Panthers. Mají tak na dosah postup do Prague PlayOffs, které se odehraje v prosinci v pražské O2 areně. Do takzvaného Super Cupu se podívá šestnáct nejlepších celků…
01.11.2018 15:42  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Panteři z Paříže zaznamenali letos dva velké úspěchy a na obou měli zásluhu nejzkušenější jezdci týmu Belgičan Gregory Wathelet a Ir Darragh Kenny. Ti společně hned v prvním závodě v Mexiku obsadili druhé místo, v osmém kole v portugalském Cascais pak dokonce zvítězili.
 
Osmatřicetiletý Wathelet patří k oporám belgické národní reprezentace. Při WEG v roce 2006 skončil s družstvem Belgie těsně pod stupni vítězů. V roce 2015 pomohl týmu k vítězství ve finále Poháru národů v Barceloně. Od roku 2007 startoval čtyřikrát na mistrovství Evropy seniorů. Z evropského šampionátu 2015 z Cách si odvezl jako jednotlivec stříbrnou medaili. Má za sebou účast na olympijských hrách v Londýně a dvakrát se představil na Světových jezdeckých hrách, kvalifikoval se také do finále Světového poháru 2017, kde dojel sedmý. Díky vítězství v letošní Grand Prix v Šanghaji má zajištěné místo v Super Grand Prix, která se pojede rovněž v Praze při Prague PlayOffs. V soutěžích Global Champions sedlá nejčastěji dvanáctiletou bělku Coree a desetiletého valacha Qualida. 
 
Další hvězdou v řadách Pařížských panterů je irský jezdec Darragh Kenny. Také on je ve svém národním týmu stabilním členem, reprezentovat jej mimo jiné při finále Poháru národů v Barceloně 2016. Při tomtéž mítinku zvítězil v Grand Prix. O dva roky dříve obsadil dvanácté místo jako jednotlivec při Světových jezdeckých hrách v Normandii. Pro pětihvězdové soutěže v rámci seriálu má k dispozici jedenáctiletého oldenburského valacha Cassiniho Z a stejně starého valacha Team de Coquerie. 
 
Mezi Paris Panthers najdeme také brazilského jezdce Yuriho Mansura. Ten se v soutěži Global Champions League letos představil pětkrát. Dvěma čistými koly se blýskl při ligové soutěži v Chantilly, bez chyb překonal i druhé kolo ve Valkenswaardu. V letech 2011 a 2014 se kvalifikoval do finále Světového poháru a čerstvě má za sebou zkušenost ze Světových jezdeckých her, jež se konaly letos v září v Tryonu v USA. Nejčastěji sedlá na parkurech nejtěžší úrovně klisnu Ibelle ASK a valacha Huntera VH Indihof.
 
Pařížským panterem pro rok 2018 je také v Chicagu žijící Egypťan Nayel Nassar. Ten má na svém kontě bronz z Pan-arabských her, které se odehrály v roce 2011 v Dauhá. Celkem třikrát skákal ve finále Světového poháru, v letech 2013, 2014 a 2017. Účastnil se také Světových jezdeckých her v Normandii. Jeho nejzkušenějším koněm je čtrnáctiletý hanoverský hřebec Lordan. Na parkurech do 160 cm se objevuje také v sedle hnědáka Lucifera V.
 
Roli člena v kategorii U25 tedy ve věku do 25 let plní Jennifer Gates. Ta sbírala úspěchy prozatím hlavně na vrcholných akcích určených pro juniory a mladé jezdce. Ze severoamerického kontinentálního mistrovství má kompletní sadu medailí. V roce 2014 získala s týmem zlato, o dva roky později byla v hodnocení jednotlivců třetí a s družstvem druhá. Její stájovou jedničkou je čtrnáctiletý valach Luftikus S.
 
Paris Panthers mají poslední příležitost upevnit si svou postupovou pozici pro pražský Super Cup při posledním kole, jež proběhne 8. – 10. listopadu v Dauhá v Kataru. Pražský vrchol odstartuje ve čtvrtek 13. prosince a nabídne čtyři dny špičkového parkurového sportu v podání nejlepších jezdců a koní světa.
 
Vstupenky na galashow světového parkuru Global Champions Prague PlayOffs jsou v prodeji v síti Ticketportal.cz. Odkaz na stránku on-line předprodeje najdete na adrese www.pragueplayoffs.com. Další podrobnosti najdete také na webu www.gcglobalchampions.com.
 
Photo Stefano Grasso/LGCT



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE