reklama 11A

Při Prague PlayOffs 2018 uvidíte také NH Kladruby

ikonka

Galashow světového parkuru Global Champions Prague PlayOffs 2018, to nejsou jen nejlepší skokoví jezdci a koně světa při parkurových soutěžích, ale i pestrý zábavný program, během něhož se představí řada účinkujících. Dnes představujeme NH Kladruby…
07.11.2018 10:58  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Národní Hřebčín v Kladrubech nad Labem je jedním z nejstarších hřebčínů na světě a zároveň domovem nejstaršího původního českého plemena koní – koně starokladrubského. Areál hřebčína se rozkládá na ploše 1.200 hektarů v Polabské nížině nedaleko Pardubic. Tradice chovu koní v Kladrubech nad Labem sahá minimálně do poloviny 14. století. Více než 300 let (1579 – 1918) byl pak císařským dvorním hřebčínem, který zajišťoval koně pro císařský a královský dvůr v Praze a ve Vídni. 
 
Dnes chová Národní hřebčín přibližně 500 starokladrubských koní, a to ve dvou barevných variantách: bílé a vrané. V samotných Kladrubech nad Labem je ustájeno 250 běloušů. O vraníky, kterých je také 250, se Národní hřebčín stará v někdejších stájích knížecího rodu Auerspergů ve Slatiňanech u Chrudimi. Srdce hřebčína v Kladrubech nad Labem tvoří hlavní stáje, zámek a kostel, přičemž všechny tyto objekty jsou s průvodcem přístupné veřejnosti. 
 
Pro svou jedinečnost a výjimečnou zachovalost získal hřebčín v Kladrubech nad Labem v roce 2002 statut národní kulturní památky.
 

Pro informace o dalších účinkujících KLIKNĚTE ZDE!




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE