reklama 11C

"California Chrome z Bošovic": Hank Moody vybojoval triumf v Deauville

ikonka

Tříletý Hank Moody ukázal v Deauville kvality bojovníka. Valach stáje KarBoBau s.r.o. v sedle s Eddym Hardouinem ovládl dostih nezvítězivších a zajistil letošní francouzské vítězství číslo patnáct pro svého trenéra Václava Luku mladšího.
23.11.2021 18:06  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Velká francouzská série Václava Luky mladšího nebere konce. Trenér z jihočeských Bošovic přidal v úterý večer na all-weather dráze v Deauville již patnácté letošní vítězství. Postaral se o něj tříletý valach Hank Moody ze stáje KarBoBau s.r.o., který se vyčlenil z řad nezvítězivších pohledným úspěchem v Prix du Bessin (1900 m, 22 000 eur).

S kursem 16:1 odskakující syn dvojnásobného amerického Koně roku California Chrome cválal po celou dobu v klubku koní nedaleko špice a Eddy Hardouin mu připravil po všech stránkách optimální průběh.

V cílové rovině zavelel k útoku a svedl krásný souboj s vedoucím Equilotem. Už se zdálo, že mu vítězství těsně unikne, ale v posledních cvalových skocích se Hank Moody přece jen přes srdnatě vzdorujícího soupeře dostal.

 

Čtěte také: Silver Trigger překvapil Mnichov, Kenshibu třetí v Budapešti

 

Americký rodák zvítězil na čtvrtý pokus a všechny dosavadní starty absolvoval ve Francii. Při svém debutu na konci července v Dieppe provázel vítězného tréninkového kolegu Partenita, na podzim si pak připsal čtvrté a páté místo na obou drahách v Lyonu.

Luka úterním vítězstvím Hanka Moodyho potvrdil nejen výbornou letošní formu, ale i příslušnost do první stovky francouzského trenérského šampionátu.  Se sumou vyběhaných dotací 261 tisíc eur mu aktuálně patří 95. místo, přičemž loni byl na 102. a předloni na 110. příčce.

Na patnáctku letošních vítězství a dvaačtyřicet umístění dosáhl s 38 startujícími koňmi a potřeboval na to 113 startů. V průběžném pořadí se bošovický trenér nachází například před loňským německým šampionem Henkem Grewem, Corinou Barande Barbe či příležitostně ve Francii startujícím Josephem O’Brienem.

Kromě Hanka Moodyho měli šanci tuto bilanci vylepšit ještě dva další koně. Valachův stájový kolega, čtvrtý ze slovenského St. Legeru Persian Prince, však mezi tříletými nezvítězivšími v Prix de Precolette (2500 m, 22 000 eur) rozdal hodně délek a musel se spokojit s devátou příčkou.

Dvouletý debutant Westminster Night ze stáje Westminster Race Horses v Prix de l’ Epinay (1900 m, 27 000 eur) dobře odstartoval, ale na protilehlé rovině začal ztrácet pozici a při seznámení s dostihovým ruchem nakonec finišoval devátý se zhruba sedmidélkovou ztrátou na nejlepšího koně.

V classe 4 Prix de la Mise En Scene (1500 m, 14 000 eur) startoval i svěřenec Ingrid Janáčkové Koplíkové Siglo De Oro. Šestiletý hřebec německého majitele Steffena Molkse doběhl pod Aurelienem Lemaitrem šestý, necelých šest délek od vítězky Elwind. Další koně v českém tréninku se v Deauville představí ve středu.

Foto: France Galop




Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE