reklama 11B

Brno hostilo MČR v paravoltiži. Tři tituly putují do stáje Trojan

ikonka

Již tradiční tečku za republikovými šampionáty pod hlavičkou ČJF udělala první říjnový víkend paravoltiž, jejíž mistrovské klání se konalo tradičně v hale Veterinární univerzity Brno. Nejvíc titulů putovalo do Jezdeckého klubu voltiž Trojan.
03.10.2022 14:45  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Velmi ceněnou zlatou medaili v soutěži skupin získal pražský Jezdecký klub voltiž Trojan, který má stáje ve Lhotě u Dolních Břežan, díky výsledné známce 5,55, což bylo o 22 setin více než v případě druhého Jezdeckého klubu Fany Hostěnice. Se ztrátou pouhé setiny putoval bronz do brněnské Epony, která byla s hostěnickým klubem spolupořadatelem šampionátu.
 
Vůbec nejvyšší hodnocení rozhodčí udělovali v soutěži pro sportovce se základním omezením. Markéta Horníková ze Stáje Bonanza Trojanovice obdržela po dvou kolech výslednou známku 7,98, což nikdo jiný nepřekonal. Její stájová kolegyně Zuzana Přikrylová získala 7,84 bodů a skončila druhá před Dorotou Kusou z Tělovýchovné jezdecké jednoty Lucky Drásov, jejíž skóre bylo 7,75.
 
Celkových 7,74 bodů stačilo Barboře Mikeskové ke zlatu v kategorii označené jako Lehké postižení tělesné. Díky tomu do Stáje Bonanza Trojanovice putovala další mistrovská medaile. Dařilo se také zástupcům Jezdeckého oddílu Tělovýchovné jednoty Orion Praha. Magdaléna Knížová z tohoto klubu vyhrála soutěž sportovců s lehkým postižením psychickým, když s 7,69 body předstihla Štěpána Švarce ze stejného subjektu. Do pražského Orionu odvezla nejcennější kov i Pavla Tetaurová v kategorii Tělesné postižení 2. Také v tomto případě byly rozdíly velmi těsné, jelikož o druhém místě Marcely Mikelové z Tělovýchovné jezdecké jednoty Lucky Drásov rozhodla pouhá jedna setina v průměrné známce. Volnou sestavu přitom tato jezdkyně vyhrála. 
 
Drásovským sportovcům bylo souzené stříbro i v kategorii Tělesné postižení 1, když Lucie Putnová nestačila na Barboru Ševčíkovou z Jezdeckého klubu voltiž Trojan. Té rozhodčí přidělili v průměru 7,58 bodů, tedy o pět setin víc než v případě vicemistryně. 
 
Z voltižního klubu Trojan je taktéž Nicole Košnářová, což je vítězka kategorie Mentální postižení 1. Za ní se seřadily hned čtyři reprezentantky Jezdeckého klubu Fany Hostěnice – Zuzana Filoušová, Hana Bartoňová, Eliška Vrbková a Martina Trusková. Také v Hostěnicích se však dočkali i nejvyššího ocenění, a to v kategorii Mentální postižení 2 zásluhou Elišky Andrysíkové. Za ní pro změnu byly tři jezdkyně z Epony Brno – Petra Mikuláštíková, Anna Rotscheinová a Tereza Huynhová. 
 
Nejlepší dvojici tvořily Anna Marie Koudelková a Dominika Pánková z Jezdeckého klubu Briliant – Petrovice. Ty triumfovaly po zisku 5,44 bodů.
 
Foto: poskytla Jana Tomišková



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE