reklama 11B

Čeští junioři byli v Šamoríně při Poháru národů pátí. Vyhráli Švýcaři

ikonka

Juniorský tým české reprezentace v Poháru národů CSIO Šamorín měl velkou šanci navázat na úspěch mladých jezdců a dětí. Do druhého kola postupoval bez penalizace. Celkové čtyři trestné body však nakonec stačily na pátou příčku. Vyhráli Švýcaři.
14.05.2021 21:14  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12A

 
Českou republiku reprezentovali v juniorském Poháru národů při CSIO ve slovenském Šamoríně Eliška Hasnedlová, Petra Pařenicová, Viktor Skutecký a Oliver Písařík. 
 
Dvě nuly zapisovala Eliška Hasnedlová s Veporou, stejně jako Viktor Skutecký v sedle G-Star SL. Petra Pařenicová s Evergreenem P v druhém kole jednou chybovala a jelikož Oliver Písařík na Chaccothago tuto část soutěže nedokončil, započítávaly se právě tyto čtyři body. 
 
V prvním i v druhém kole se škrtal Olivera Písaříka, byť v úvodu zaznamenal pouhý jeden trestný bod za čas. Tento finišman českého týmu měl v závěru soutěže bohužel lehce znevýhodněnou pozici, neboť se již stmívalo, a právě překážka se stíny od západu slunce se mu stala osudnou kvůli dvojí neposlušnosti koně.
 

Psali jsme: Další bronz z Poháru národů v Šamoríně. Češi se o něj dělí s Polskem

 
Čtvrté místo obsadilo Polsko s jedním započítaným bodem z první části Poháru národů. O medailové příčky se rozeskakovali Švýcaři, Švédové a Italové. V rozeskakování italští jezdci inkasovali osm trestných bodů a skončili třetí před Švédskem se čtyřmi body. Pouze reprezentanti Švýcarska po vyškrtnutí nejhoršího výsledku udrželi nulu na bodovém kontě a zaslouženě tak zvítězili. 
 
Českým jezdcům se v pátek 14. května na kolbištích x-bionic sphere v Šamoríně dařilo. Týmy dětí a mladých jezdců vybojovaly ve svých pohárových soutěžích bronzové medaile.
 
Foto: Josef Malinovský
 
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE