reklama 11D

Papoušek vítězem finále Silver Tour v Šamoríně. Soupeřům ujel o parník

ikonka

Kamil Papoušek předvedl v sobotním finále Silver Tour při Danube Champions Tour v Šamoríně jednu jízdu v čase 68,91 a druhou, kdy časomíra ukázala hodnotu 87,78 sekundy. V obou případech to byla bezchybná jízda, a ta první dokonce vítězná.
15.05.2021 19:22  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12D

 
S Lokim startoval Kamil Papoušek hned na začátku finálové soutěže Silver Tour, která čítala devět desítek účastníků. Jelikož byla hodnocena na čas, tak věděl, že pokud chce být na předních příčkách, musí jet hodně rychle. 
 
„Pustil jsem to, co to šlo, a nakonec jsem vyhrál o pět vteřin, tak jsem to možná zbytečně přehnal,“ zhodnotil po slavnostním dekorování. – Jelikož jsem věděl, že půjdou po mě ještě rychlí soupeři, tak jsem ubral ve třech distancích cvalový skok a Loki neudělal chybu, kterou udělal včera. Takže jsem mu věřil, že to nezopakuje a klády se ani nedotkne. Sám o sobě je strašně rychlý,“ zhodnotil jezdec krátce po slavnostním dekorování. 
 
Při druhém startu s Iroccou van de Postbaan také nechyboval a čas 87,78 byl těsně v limitu. I v tomto případě tedy zapisoval na bodové konto nulu, byť v důsledku znamenala jen 23. příčku. Druhý nejrychlejší čas měl Maďar Balász Horváth s PM Quinterou. Jemu časomíra ukazovala 73,09 vteřiny. Na třetí příčce se umístil slovenský jezdec Igor Šulek s Gamblerem, jenž projel cílem v čase 74,69. 
 
Českým jezdcům se dařilo i v dalších soutěžích. Úspěšný byl stejně jako v pátek Viktor Skutecký s Jolly Jokerem. Na medailových pozicích nechyběla ani Rozálie Sovová s Jettou a z ranního prvenství se radovala Sofie Najmanová v sedle Quinto-Yesse DS. 
 
Nabitý program probíhal opět současně ve třech arénách a uskutečnilo se celkem deset soutěží. Čtyřdenní parkurový mítink vyvrcholí v neděli, kdy jsou vypsané Grand Prix v pěti kategoriích.
 
Foto: Josef Malinovský
 

 




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE