reklama 11B

Bezpečnostní helmy budou na drezurních závodech povinné, rozhodla FEI

ikonka

Generální zasedání Mezinárodní jezdecké federace FEI rozhodlo na nedávném jednání v Moskvě, že od roku 2021 začne platit povinnost používat bezpečnostní helmu na všech drezurních závodech FEI. Tradice musí ustoupit bezpečnosti.
23.11.2019 13:01  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Charlotte Dujardin je TOP světová jezdkyně, která závodí v bezpečnostní helmě už několik sezon. Foto: FEI / Eric Knoll

Delegáti Generálního zasedání FEI schválili v Moskvě ve dnech 18. a 19. listopadu řadu změn mezinárodních pravidel, mezi nimi také drezurních. Důležitou novinkou je pravidlo, které začne platit od 1. ledna 2021. Pro všechny jezdce na drezurních závodech pod hlavičkou FEI bude povinné nosit bezpečnostní helmu, a to všude, tedy na opracovišti, v obdélníku a kdykoliv, kdy se v sedle koně pohybují na daných závodech. Pravidlo nebude tak striktní při dekorování a státní hymně.

 
„Tradice je velmi důležitá, ale je složité, abychom nenásledovali medicínská doporučení,“ uvedl šéf drezurní komise FEI Frank Kempermann. „Neexistuje žádný argument proti bezpečnostním helmám, s výjimkou tradice,“ dodal.
 
Rozhodnutí padlo navzdory kritice některý národních federací, které mají velmi silnou drezurní tradici a základnu. Původně mělo pravidlo začít platit už v roce 2020, ale po intervenci Nizozemské jezdecké federace, byla platnost odsunuta na rok 2021. Jsou však federace, například Nového Zélandu, kde byly zavedeny bezpečnostní helmy už dříve na jejich národních závodech, a tyto změnu vítají, jako krok vpřed.
 

Kompletní informace o pravidlech najdete na webu FEI





Štítky: drezuraFEI
reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE