reklama 11A

Jezdecký sport 2019: Ohlédnutí za drezurním mistrovstvím a závody CDI

ikonka

Připravili jsme pro vás retrospektivní souhrnnou reportáž, v níž jsme se věnovali nejdůležitějším akcím v klasickém jezdectví v sezoně 2019. V samostatném videu si připomeneme jediné mezinárodní závody v drezuře CDI a také mistrovství ČR.
21.11.2019 16:14  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12B

REPORTÁŽ EQUITV SLEDUJTE ZDE

Celoevropsky významnou drezurní akcí jsou mezinárodní závody CDI, konané každoročně v Brně na Panské líše. Letos proběhly ve dnech 21. a 23. června a stejně jako v předchozích letech byly zařazeny do série Světového poháru. Největší pozornost se upínala k vrcholu v podobě úlohy Grand Prix Freestyle. Špičkový výkon v ní podal jeden z favoritů, Němec Frederic Wandres. Ten v sedle oldenburského valacha Westminstera dostal známku přesahující 75 %. České barvy nejlépe reprezentoval Michal Košťál s Little Jackem. Jeho známka v hodnotě bezmála 70 % stačila na třetí místo. Velmi slibně si počínal další z českých jezdců Fabrizio Sigismondi ve Velké rundě na úrovni tří hvězd. S desetiletým Elegantem, s nímž na mezinárodním poli začíná, dojel ve volné Intermediate 1 na druhé příčce. Vítězkou v IM-1 kür se stala Francouzka Rachel Bastady, která v jihomoravské metropoli představila devítiletou klisnu Donerrdioru.

Mistrovství České republiky v drezuře a paradrezuře se konalo v polovině července v Královicích u Slaného. Nejvyšší vypsaná úroveň obtížnosti čekala na účastníky střední túry, kteří závodili ve třech kolech s vrcholem v podobě volné úlohy Intermediate AB. Třemi suverénními jízdami vybojovala zlato Hana Vášáryová s desetiletou vestfálskou klisnou Filipou. V závěrečném küru dostala od rozhodčích přes 70 %. V souvislosti s národním šampionátem nesmíme opomenout výkony juniorky Evy Vavříkové. Dlouhodobě nejúspěšnější jezdkyně nastupující generace získala v Královicích ve své kategorii čtvrtý titul v řadě, a to s klisnou Belle Ennie. V paradrezuře dominuje v posledních letech výsledkovým listinám jedno jméno, a to Anastaja Vištalová. Neporažena zůstala i v roce 2019, kdy si pro zlato dojela s klisnou Dominique.





reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE