reklama 11A

Stuttgart: Drezury ovládli Němci, Exell spřežení, formu potvrdil Fuchs

ikonka

Obří halový mítink German Masters odstartoval ve Stuttgartu již ve čtvrtek 14. listopadu a na rozsáhlé ploše čtyř tisíc metrů čtverečních obklopené téměř sedmi tisíci diváky se pod jednou střechou vystřídají ti nejlepší sportovci ze třech disciplín.
16.11.2019 19:26  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
Stuttgart German Masters jsou halové mezinárodní závody hned několika disciplín, a to na té nejvyšší možné úrovni. V letošním roce byly zahájeny ve čtvrtek 14. listopadu a hned v pátek se jelo další drezurní kolo Světového poháru. Na řadu přišla i čtyřspřeží.
 
Prvních šest příček pátečního kola Světového poháru v drezuře obsadily německé dvojice. S výsledkem 81,565 procent vyhrála Isabell Werth v sedle čtrnáctileté oldenburské klisny Weihegolg Old. O necelé dvě procenta nižší hodnocení získala Jessica von Bredow-Werndl na klisně TSF Dalera BB, bronz připadl Dorothee Schneider na hřebci DSP Sammy Davis JR.
 
Právě Jessice von Bredow-Werndl se v sobotu podařilo předvést s klisnou TSF Dalera BB excelentní výkon ve volné sestavě a díky vysokému hodnocení 88,440 procent předjet obhájkyni vítězství loňského Světového poháru Isabell Werth na koni Weihegold Old, která od rozhodčích obdržela 87,240 procent.
 
Obě rozjížďky Světového poháru čtyřspřeží již potřetí sebejistě vyhrál Australan Boyd Exell. Druhý nejlepší výkon podal americký reprezentant Chester Weber a třetí dojela Němka Mareike Harm. Průběžně je tedy s velikým náskokem třiceti bodů ve vedení žebříčku Boyd Exell, druhá příčka patří zatím Jozsefu Dobrovitzi s osmi body.
 
Skvělou formu potvrzuje před Prague PlayOffs Švýcar Martin Fuchs. V pátek nejdříve zvítězil v odpolední stopětapadesátce na klisně Chica B Z, večer pak vyhrál pětihvězdovou soutěž do 155 centimetrů Mercedes German Master v sedle valacha Tam Tam du Valon, v rozeskakování předjel o necelou půl sekundu domácího Hanse-Dietera Drehera s Berlindou.
 
Kompletní výsledky najdete na TOMTO ODKAZU.
 
Ilustrační foto Stefano Grasso/LGCT



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE