reklama 11D

Betino zatím bez licence. Ve Velké Chuchli půjde sázet jen u Tipsportu

ikonka

Sázková kancelář Toto CZ stále čeká na novou licenci od ministerstva financí. Zahájení sezony tak na závodišti Velká Chuchle proběhne bez klasických sázek pod značkou Betino. Bude však možné sázet u firmy Tipsport, která vyšle do areálu své týmy.
05.04.2019 10:26  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12B
Co má hlavní české závodiště společného s dubajským Meydanem, může na první pohled vypadat jako nesmyslná otázka. Její řešení tuzemské dostihové příznivce nepotěší. Podobně jako v dějišti nejbohatšího světového dostihu, ani ve Velké Chuchli se v neděli nebudou nabírat klasické sázky na místě. Alespoň ty pod značkou Betino.
 
Společnost TOTO CZ a.s. totiž stále čeká na udělení nové licence pro provozování sázek. Informaci Hospodářských novin v pátek potvrdila pořádající společnost TMM.
 
Přímo na závodišti bude možné sázet prostřednictvím mobilní aplikace sázkové kanceláře Tipsport. Ta v chuchelském areálu výrazně posílí počet svých promotýmů pro příjem sázek a podle informací Jezdci.cz by měla obsadit i některá sázková okénka.
 

Eliška Kubinová: Americký sen existuje. Do ježdění se mi už moc nechce

 
"Nadále probíhají intenzivní jednání s Ministerstvem financí ČR, aby došlo k co nejrychlejší obnově činnosti sázkové kanceláře na všech obsluhovaných závodištích. Start letošní dostihové sezóny se však bohužel uskuteční bez sázek," uvedla firma ve svém stanovisku s tím, že žádost o novou licenci byla podána řádně a s dostatečným předstihem.
 
Platnost původní licence společnoti TOTO CZ skončila 31. března 2019. Součástí žádosti o vydání nové licence na další období a schválení herního plánu BETINO byla i certifikace herního plánu ze strany Elektrotechnického zkušebního ústavu, s.p., která proběhla úspěšně.
 
"Proces je složitější, než bylo původně očekáváno," konstatuje závodiště s poukazem na nový loterijní zákon a specifickou činnost Betina v prostředí hazardních her a loterií.
 
Společnost TOTO CZ se v páteční tiskové zprávě omluvila všem dostihovým návštěvníkům. Jejím cílem je nyní co nejrychlejší obnovení činnosti sázkové kanceláře "na všech obsluhovaných závodištích ta, jak tomu bylo doposud zvykem".
 

Čtěte také: Budou psát v Aintree historii? Jak "malá krysa" dojala bosse Ryanairu

 
Páteční zpráva přichází několik měsíců poté, co rodina Vítkových, majoritní vlastník společnosti i chuchelského závodiště, navýšila v TOTO CZ základní kapitál a ohlásila snahu o intenzivní rozvoj dostihových sázek v Česku. Minoritní akcionář Jockey Club ČR se v otázce Betina ocitl mimo hru, řekl minulý týden pro Jezdci.cz prezident JC ČR Jiří Charvát.
 
Na některých závodištích jako Slušovice, Brno či Mimoň nepřijímalo Betino z technických důvodů sázky už v minulosti.
 
Favoritem nedělního Gomba handicapu je podle nabídky sázkové kanceláře Tipsport obhájce vítězství Master Of Gold s aktuálním kursem 3,65:1. Ve Velké dubnové ceně zůstává první šancí Black Canyon (1,92:1).
 
 
Ilustrační foto: Václav Volf, fotovolf.com




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE