reklama 11A

Češi na devíti místech světa. Vištalovou čeká první výjezd v sezoně

ikonka

Během prvního květnového víkendu se odehraje v zahraničí hned devět mezinárodních závodů, kterých se zúčastní Češi. Do ciziny tentokrát vyrazili nejen skokani a militaristé, ale také jezdci drezury, voltiže, vytrvalost, spřežení i paradrezury.
01.05.2019 15:04  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Téměř všechny disciplíny jsou zastoupené v mezinárodních reprezentačních výjezdech, jež se odehrají během prvního květnového víkendu.
 
Do Mannheimu na CPEDI vyráží paralympijská jezdkyně Anastasja Vištalová s klisnou Dominique. Je to její první výjezd na mezinárodní závody v roce 2019. Stejný cíl má také Václav Staněk, který se tam s klisnou Quatemal zúčastní parkurového CSI3*.
 
Početná ekipa parkurových jezdců je nahlášená na CSI2* do rakouského Ebreichsdorfu. V seznamu účastníků nechybí Ondřej Zvára, Jan Štětina, Kamil Papoušek nebo Aleš Opatrný.
 
Alena Ticová pojede s Jazzpointem drezurní úlohy na CDI-W v Budapešti. Na dva výjezdy vyrazili zástupci všestrannosti. Miroslav Trunda a Adéla Svodobová se představí na CCI v Kronenbergu (NED) a v Sopotech budou závodit Eliška Orctová a Robert Pokorný.
 
Jiřího Nesvačila a Radka Nesvačila čeká CAIO4* v Mezohegyesz v Maďarsku. Do Maďarska se vypravili čeští voltižéři. V Budapešti budou závodit skupiny z Frenštátu, Drásova i Albertovec. Sestavy jednotlivců předvede vedle dalších i Tereza Czyžová. Dvojice Marek Lipold a GL Trail Reader má před sebou 80 km v rámci soutěže CEI1* v Asheville v USA.
 
Zapomenout nesmíme také na asijský mítink Global Champions v Šanghaji. České barvy tam tentokrát budou chybět, za Prague Lions nastoupí Marco Kutscher, Marc Houtzager a Niels Bruynseels.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE