reklama 11D

Amsterdam se má na co těšit. Boj o vedení ve World Cupu graduje

ikonka

V čele žebříčku Světového poháru nejsilnější Západoevropské ligy FEI je po posledním kole Němec Christian Ahlmann. Rozdíl od druhého místa je však pouhých osm bodů. Ahlmann na soupisce nejbližšího kola chybí, a tak dostávají příležitost další hvězdy.
23.01.2019 14:46  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
Lídr Christian Ahlmann může být v Amsterdamu sesazen. Foto: FEI / Leanjo de Koster
 
Předposlední kvalifikační kolo skokové série World Cup bodované v lize západní Evropy je na programu od 24. do 27. ledna a pojede se v Amsterdamu. 
 
Na soupiskách chybí aktuální lídr žebříčku Christian Ahlmann. Na první místo se posunul po vítězství v Lipsku a sesadil Švýcara Steva Guerdata, který na něj ztrácí pouze sedm bodů. Ten si tak v Amsterdamu může vzít těsné vedení zpět.
 
Navíc německý jezdec Daniel Deusser na třetí příčce je v těsném odstupu dalšího bodu, takže i on se může vyšvihnout v případě úspěchu do čela.
Konkurovat jim budou i další esa z nejsilnější skupiny World Cupu. Závodit budou Simon Delestre a Kevin Staut z Francie, Britové John a Robert Whitaker, Ital Alberto Zorzi nebo irský jezdec Bertram Allen.
 
Silná sestava bude startovat pod domácí vlajkou. Třeba olympijský vítěz a mistr světa Jeroen Dubbeldam, překvapení sezony 2018 mladík Frank Schuttert neb Maikel van der Vleuten a Jur Vrieling.
 
Grand Prix, v níž se budou rozdávat body do World Cupu, se pojede v neděli 27. ledna. 
 

Výsledky z Amsterdamu sledujte ZDE




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE