reklama 11A

Zduchovické soutěže CJC a U25 v souhrnu EquiTV

EquiTV nechyběla u šestého kola Českého skokového poháru, které se konalo ve Zduchovicích ve dnech 3. – 6. srpna. Nedílnou součástí byly i soutěže túr Czech Junior Cupu a U25, které si můžete připomenout v souhrnné reportáži.
11.08.2017 14:05  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

VIDEO MŮŽETE ZHLÉDNOUT V TOMTO ODKAZU

Ve Zduchovicích nedaleko Kamýku nad Vltavou se během prvního srpnového víkendu konalo šesté kolo letošního 16. ročníku Českého skokového poháru. Tradičně při něm nemohly chybět rámcové seriálové soutěže určené pro jezdce mladších věkových kategorií, které byly na programu v neděli 6. srpna. 

Do dílčího finále Czech Junior Cupu, tedy soutěže určené pro juniory, nastoupilo přesně padesát dvojic. Soutěž byla vypsána, stejně jako v předešlých kolech, jako hendikep pro všechny účastníky, kteří jsou rozděleni podle věku do dvou výkonnostních skupin. Skákalo se na překážkách do 120, respektive do 130 centimetrů a o vítězi v závěru rozhodovalo rozeskakování.
Těsně pod stupni vítězů zůstala Lucie Šlamborová s Pampalinim. Ti byli nejrychlejší z dvojic, jež absolvovaly rozhodující část s jednou chybou. Na pomyslných medailových pozicích se nechybovalo. Lucie Melmerová na koni Filoubet W&S projela cílem s nulou v čase 34,26 sekundy, což stačilo na třetí místo. Jen o pět setin sekundy rychlejší byla rovněž čistá Anna Helebrantová v sedle Call Me Z, která dojela druhá. Vítězkou se stala Tereza Svobodová v sedle Terry Z. Nejen, že na překážkách nezaváhala, ale svým nejbližším soupeřkám v cíli nadělila 4 sekundy. 

Ve vedení Czech Junior Cupu je v kategorii jezdců od 12 do 15 let Anna Lani Novak s 65 body. Druhá Kateřina Svěráková na ní ztrácí 11 bodů, o další 3 body méně pak má třetí Veronika Kolářová. Ve starší juniorské skupině od 16 do 18 je v čele Sára Finsterle se 70 body. Druhá Linda Portychová je o 4 body pozadu. Na třetí příčce je Lucie Kumarová s 63 body.

V soutěži určené pro jezdec do 25 let – takzvané U25 – dosahovaly překážky výšky 135 centimetrů. Celkem devět dvojic překonalo kurz bez zaváhání, a tak i tentokrát přišlo ke slovu rozeskakování. Kateřina Málková do něj postoupila hned s dvěma koňmi. S Dedjitje vzdala a ve výsledkové listině to znamenalo 9. místo. Pokračování vzdala také Barbora Tomanová v sedle Datasys Crocodile Dundee a skončila osmá díky lepšímu základnímu kolu. Dvojice Žaneta Pokorná a Zuliantha Fortuna projela cílem zkráceného kurzu s výsledkem 8 trestných bodů a čas 37,22 sekundy jí stačil na sedmou příčku.

Dvě chyby zaznamenal také Jiří Tměj s Linearis DK. V parkuru byl však rychlejší, a tak si dojel pro konečné šesté místo. Pátá byla Kateřina Málková s koněm Cornils. Její výsledek měl hodnotu 4 trestné body a 35,26 sekundy. Jednoho shození se dopustila také Andrea Halíková na Why Not Fado. Té stačil čas zaznamenaný v cíli na čtvrtou příčku. Pomyslný bronz brala dvojice Michaela Hažmuková a Capriano Z. Ani ta se však nevyhnula jednomu zaváhání. Chyboval i Alexandr Baraldi na Sopranist K. Z dvojic se 4 trestnými body však byl nejrychlejší a jeho výsledek stačil na druhé místo. Vítězkou se stala Alžběta Vojtková v sedle Pinky Pay. Jezdkyně zvolila taktiku na jistotu, čemuž odpovídal až sedmý dosažený čas rozeskakování. Byla však jedinou startující, která nechybovala.

V čele tabulky seriálu U25 je s 85 body Kateřina Málková. Na druhou Kateřinu Kubrickou má solidní náskok 19 bodů, třetí je Barbora Tomanová s 61 body.

Nezkrácený video záznam nedělních soutěží Českého skokového poháru ve Zduchovicích najdete na našich internetových stránkách www.equitv.cz.

 




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE