reklama 11A

Žíla vyhrál ve Zduchovicích druhou Velkou cenu ČSP

Podruhé v letošní sezoně se podařilo zvítězit Zdeňkovi Žílovi ve Velké ceně v rámci Českého skokového poháru. V sedle hřebce Dominky B zvítězil na úvod seriálu v Brně, tentokrát se blýskl v neděli 6. srpna ve Zduchovicích.
06.08.2017 18:38  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Foto: Josef Malinovský
 
Kurz s překážkami do 145 cm stavitele Petra Maška potrápil v základním kole Velké ceny mnohé startující. Z bezmála padesáti dvojic na startovní listině jich třináct nedošlo do cíle. 
 
Zdeněk Žíla měl však na úspěch zaděláno již ze základního kola. Byl jediným finalistou, který měl v nejlepší desítce dva koně. Zatímco s Trend Delsendamem Z v rozhodující jízdě dovezl 5 trestných bodů a skončil nakonec osmý, s běloušem Dominkou B nezaváhal a v čase 41,68 sekundy zvítězil.
 
Pozici Zdeňka Žíly mohl jako poslední v roli finišmana ohrozit Jan Štětina v sedle Benita-S. Ten projel cílem rovněž bez chyb, dosažený čas byl však o více než dvě sekundy pomalejší a stačil tak na druhé místo.
 
Třetí příčku obsadila Barbora Tomanová s Clintonem. Také ona má ve výsledkové listině zapsané dvě nuly. Cílem finálového parkuru projela v čase 45,27.
 
Soutěž pro jezdce do 25 let U25 ovládla v rozeskakování Alžběta Vojtková s Pinky Pay před druhým Alexandrem Baraldim a třetí Michaelou Hažmukovou v sedle Capriana Z. 
 
V Czech Junior Cupu získaly nejvyšší pozice Tereza Svobodová na Terry Z, která vyhrála a Anna Helebrantová (Call Me Z) a Lucie Melmerová (Filoubet W&S) na pozicích číslo dvě respektive tři. 
 
Podrobnosti přineseme v tiskové zprávě.
 
Výsledky najdete v záznamu závodů – viz. odkaz níže
 
 



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE