reklama 11B

Vítězství Rome Gladiators v monackém kole GCL

ikonka

Constant van Paesschen a Marlon Zanotelli, jezdci startující za Rome Gladiators při týmové soutěži Global Champions League, výrazně pomohli posunout svůj tým vpřed v rámci průběžného bodování. V sobotu 30. června totiž zvítězili…
01.07.2018 15:20  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Jezdci z Rome Gladiators si letos připsali na konto své první vítězství v této sérii. Třicet bodů do žebříčku je výrazně posunulo vpřed a dostalo na výborné třetí místo průběžného pořadí, když mají na kontě 137 bodů. Na elitní duo týmů sice výrazněji ztrácí, umístění v elitní čtveřici však týmu zajistí výhodnější start v závěrečném Prague Play Offs. Elitní čtveřice totiž postupuje rovnou do semifinále.

Další velice zdařilý výkon předvedli jezdci London Knights, tedy Ben Maher a Martin Fuchs. Konečné druhé místo, na které se dostali výbornou jízdou v druhém monackém kole, jim zajistilo, že mají na kontě aktuálně již 199 bodů. S velkým náskokem jim tak patří první pozice. Druhou pozici zatím má družstvo Valkenswaard United, které se v Monaku představilo ve složení Alberto Zorzi a Bertram Allen.

Právě tento tým potřeboval v Monaku co nejvíce bodovat, aby udržel kontakt s lídrem žebříčku, tedy jezdci za London Knights. Alberto Zorzi dokázal dokončit obě kola bezchybně, Betrtam Allen se však po komplikaci se ztrátou podkovy na opracovišti a přesunem v rámci startovní listiny nakonec dopustil v obou kolech po jedné chybě. Tým tak skončil šestý. V žebříčku nyní ztrácí na první příčku 16 bodů.

Přestože po prvním kole mělo pět družstev na kontě nulu, nakonec pouze Rome Gladiators udrželi bezchybné konto i po druhém kole. Na očekávané poměřování času mezi bezchybnými týmy tak nedošlo.

„Byl to velký den pro Rome Gladiators a já jsem velice šťastný, že jsem za tento tým mohl letos poprvé stát na podiu. Byl jsem pod velkým tlakem, ale byl to dobrý tlak. Constant šel přede mnou a dokončil bezchybně, takže jsem věděl, co mám dělat. Bylo mi jasné, že nebudeme mít v součtu nejlepší časy, byly rychlejší týmy. Takže jsem se soustředil pouze na bezchybnou jízdu. Byl to hodně těžký kurz a my jsme měli štěstí, že jsme ho oba dokončili bezchybně,“ popsal Marlon Zanotelli.

Jeho týmový kolega si velice pochvaloval svého koně. „Miluje skákání a dnes předvedl opravdu skvělý výkon. Je to krásný pocit být součástí vítězného týmu v Monaku. Doufám, že bude můj kůň stále ve stejně dobré formě i nadále. Příště budeme za náš tým startovat v Berlíně,“ zmínil Constant van Paesschen.

Další kolo Global Champions League i Global Champions Tour se uskuteční v Paříži.

 

Kompletní výsledky z Monaka naleznete ZDE.

Zdroj: Tisková zpráva GCL

Foto: Stefano Grasso/GCL




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE