reklama 11C

126. Velkou pardubickou sledovaly 2 miliony lidí

I přes ne příliš příznivé počasí si v neděli cestu na pardubické závodiště našlo na pětadvacet tisíc diváků. U televizních obrazovek samotnou 126. Velkou pardubickou s Českou pojišťovnou trávilo 1,7 milionů diváků. Více čtěte v tiskové zprávě.
12.10.2016 12:26  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Ilustrační foto: Ivan Krejza

I přes ne příliš příznivé počasí si v neděli cestu na pardubické závodiště našlo na pětadvacet tisíc diváků. U televizních obrazovek samotnou 126. Velkou pardubickou s Českou pojišťovnou trávilo 1,7 milionů diváků, další diváci dostihy sledovali na internetových serverech. Vrchol české překážkové sezony přenášel i nejsledovanější dostihový kanál Racing UK. 
 
Vstupenky k sezení na 126. Velkou pardubickou s Českou pojišťovnou diváci vykoupili už v září, krátce před startem dostihu v systému zbývalo jen pár ojedinělých míst. Lístky na stání se tradičně prodávaly ještě v neděli na pokladnách přímo na závodišti. A přestože předpovědi meteorologů nebyly příliš lákavé, cestu do Pardubic si nakonec našlo 25 tisíc diváků. Vstupenky se začaly prodávat už v únoru a pořadatelé na připravili několik akcí. V prvních dvou fázích se vstupné prodávalo s výraznými slevami, až do poslední chvíle pak platila poloviční sleva za předložení jízdenky Českých drah. Děti do 140 cm výšky měly vstupné zdarma.
 
„Počet diváků na pardubickém závodišti naplnil naše očekávání. Věděli jsme, že návštěvnost oproti loňskému roku klesne, protože proti hrálo mnoho faktorů. Přesto pětadvacet tisíc diváků je krásné číslo a my doufáme, že si všichni celý dostihový den na pardubickém závodišti užili,“ komentoval návštěvnost ředitel a místopředseda představenstva Dostihového spolku Martin Korba
 
Doma u televizních obrazovek půl hodiny před startem Velké pardubické přenos sledovalo na obou kanálech České televize 1,7 milionu diváků starších 15 let, při samotném vrcholu nedělního programu (po dobu dostihu) sledovanost vzrostla na více než 2,3 milionu diváků!
 
V pořadí 126. ročník Velké pardubické přenášel také nejsledovanější ostrovní dostihový kanál Racing UK s originálním komentářem (http://www.racinguk.com/video/watch/2016-velka-parduicka). 
 
Podle informací sázkové kanceláře diváci na pardubickém závodišti vsadili přibližně stejný objem jako v loňském roce, kdy bylo prosázeno 5,2 milionů korun, a to i přes změny kterými sázkový systém prošel. Nejvyšší výhra byla letos vyplacena za uhodnuté pořadí prvních tří koní v cíli Velké pardubické, kdy za vsazených 350 korun divák vyhrál 50 050 korun. Úspěšný byl i sázející v 7. dostihu dne, který tipl vítěze dostihu Taranta na vítěz v kurzu 7,77 : 1 a na místo v kurzu 2,5 : 1 a za 4000 vsazených korun bral 20 540 korun. Za 5 000 korun vsazených na vítězství Charme Looka ve Velké pardubické činila výhra 20 000 korun. Favoritem sázejících byl Nikas, jehož kurz postupně klesl ze 6 : 1 až na 2 : 1. Sázející uzavřeli na Nikase kurzové sázky za téměř půl milionu korun
 
Zdroj: tisková zpráva Dostihového spolku



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }