reklama 11D

Křišťálový pohár stylem start cíl vyhrál Chicago

Tradiční sobotní předehra Velké pardubické nabídla sedm dostihů se třemi vrcholy. Tím skutečným TOP dostihem byl Křišťálový pohár, který putuje do stáje Joly zásluhou tandemu otce a syna Váňových. Chicago v mezinárodní konkurenci prokázal svou třídu.
09.10.2016 09:40  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

FOTO V GALERII IVAN KREJZA
 
Váňové zvolili taktiku start – cíl a vyšlo to. Pro Chicaga je to prý optimální průběh dostihu, vloni takto vyhrál v italském Meranu. A právě Merano bylo partnerem Křišťálového poháru s podtitulem Premio Ippodromo di Merano. V dostihu se sešla mezinárodní konkurence, ze které nejvíce šancí měl mít maďarský Diplomata. S jezdcem Gáborem Bakosem dokončili druzí, za nimi obhájce loňského vítězství Adiutant s žokejem Jaroslavem Myškou. Dostih ještě dokončili koně v pořadí Nikan (ž. Marcel Novák), Nick of the Star (Rostislav Benš) a Quebracho (ž. Jan Faltejsek).
 
V druhém vrcholu dneZlaté sponě tříletých sponzorované Dopravním podnikem města Pardubic diváci viděli nevídané. Ryzka Koenigin Mum s žokejem Josefem Váňou ml. byla ještě v protilehlé zatáčce na konci startovního pole, v cílové roviněbojovala o vítězství. O triumf do poslední chvíle bojovala se Santosem, v jehož sedle byl ž. Jan Faltejsek. „Chtěli jsme jít zezadu, ale chvilku jsem se bál, jestli tohlenebylo moc. Pak se mi to pěkně otevřelo a dostali jsme se dopředu,“ komentoval dostih Josef Váňa. Tempo od startu udával Waldo Pepper, který ale skončil na opačném konci výsledkové listiny. Na třetím místě dokončila Džidžali s žokejem Josefem Bartošem, dále Garfield (František Kovačík) a Sabion (ž. Dušan Andrés).
 
Třetím vrcholem dne, který uzavřel sobotní program, byla nejlépe dotovaná Stříbrná trofej podporovaná společností Bohemia Sekt. Velké výkony se očekávaly od trojice Anaking, Čáriray a Soros. Z této trojice byl jasným favoritem francouzský rodák Anaking a naděje v něm vkládané vyplnil. S výrokem velmi lehce a v sedle s žokejem Jaroslavem Myškou porazil obhájce tři roky starého triumfu a vítěze loňského Křišťálového poháru (ovšem posléze diskvalifikovaného) Čáriraye. V jeho sedle byl opět žokej Dušan Andrés. Třetí z favoritů Soros dokončilšestý, před něj se dostali Sundara, Ver a Oldfieldroad. Poslední kolem cílové podkovy proběhl Argolas d´Airy.
 
Sedmičku dostihů vyplnily i dva dostihy amatérů. V rovinové Ceně podporované společností Karel HainzMemoriál Carla Biffiho suverénně zvítězil Cruel Mole Joe s amatérkou Soňou Bodlákovou, v následujícím proutěnkářském dostihu Nagroda Toru Wyscigowego PartyniceWroclaw lehce zvítězil Lincoln, v jehož sedle byl amatér Jaroslav Brečka ml.
 
Ceně podporované závodištěm White Turf St. Moritz kraloval Peintre Elusif s žokejem Josefem Bartošem, Cenu společnosti RETIA a EXCALIBUR GROUP ovládl Dangerous Gleam s jezdcem Sertashem Ferhanovem.



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE