reklama 11D

Mítink 126. Velké pardubické s Českou pojišťovnou

Dámy v unikátních kloboucích, početná návštěva ze zahraničí a hlavně to nejlepší z českého překážkového chovu. Nejen to každoročně nabízí výkladní skříň tuzemských dostihů - Velká Pardubická s Českou pojišťovnou. AKTUÁLNÍ INFOSERVIS ZDE!
09.10.2016 16:05  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Pokud nemůžete být přímo v Agrofert Parku nebo sledovat dění ze závodiště v televizi, dozvíte se vše podstatné níže v informačním servisu DS Pardubice!
 

ŽIVÉ VYSÍLÁNÍ ČESKÉ TELEVIZE ZDE!

 
17.30 hod.:

Tohle jméno si zapamatujte - Charme Look

Fantastická 126. Velká Pardubická s Českou Pojišťovnou přinesla skvělou podívanou a mnoho příběhů, o kterých se bude psát ještě dlouho. Marek Stromský se vrátil do nejnáročnějšího dostihu starého kontinentu po loňské šokující diskvalifikaci, ale tentokrát se s Nikasem do cíle nepodíval. Rabbit Well s Josefem Váňou mladším dokonce ani neodstartoval. Hlavním tématem novinových článků však bude devítiletý valach Charme Look, který po dominantním vítězství v srpnové kvalifikaci opanoval i samotnou Velkou Pardubickou. A navíc zcela přesvědčivě. Dost možná je to předzvěst dalších vítězství v následujících letech. Že vám to příjde jako slabý odvar hollywoodských příběhů? Tak vám připomeneme jméno Martiny Růžičkové. Ženy, která se mnoho let marně pokoušela dokončit Velkou Pardubickou a nakonec se jí to v roce 2014 povedlo. A dva roky poté je trenérkou vítěze toho náročného dostihu! Žokej Jan Faltejsek se zase zařadil mezi legendy českého dostihového sportu, protože si připsal už čtvrté vítězství ve Velké Pardubické.(2012, 2013, 2014, 2016).
 
16.15 hod.:

''Popler'' pro stáj Nýznerov!

Favorizovaná Ryana se triumfu v Poplerově memoriálu skupiny Profireal Group opět nedočkala. Ba co víc, tentokrát se musí spokojit jen se čtvrtým místem. Osmiletá klisna sice prožila v podstatě ideální dostih (jako vždy šla ze špice), ale v závěru neměla dost sil na mohutný nástup dvojice Tarant a Theophilos. První jmenovaný přešel v posledním oblouku do vedení a jediný, kdo s ním dokázal držet krok, byl zmiňovaný svěřenec Josefa Váňi Theophilos. Ani on však na sedmiletého Taranta s žákem Pavlem Složilem nenašel recept.
 
15.40 hod.:

Cena Labe v režii fantastických klisen!

Poctivé tempo, perfektní skokanské představení a strhující souboj v cílové rovince - to byla Cena společnosti VCES a.s. - Cena Labe. Na 5200 metrů dlouhou trať se vypravilo celkem jedenáct špičkových koní, z nichž mnozí už v minulosti okusili náročnost samotné Velké Pardubické. Kompaktní pole narušovala pouze dvojice Arcione a Rabbit Hawk Wing, jejichž žokejové vsadili na taktiku "odzadu". A vyplatilo se! Když se začal lámat chleba (tedy na Havlově skoku), oba už byli se svými svěřenci na pozicích, které slibovaly dobré umístění. Před nimi se však stále držel žokej Niklas Lovén s šestiletou klisnou DELIGHT MY FIRE. Tu v cílové rovině vyzvala na souboj favoritka Arcione, ale i přes mohutné povzbuzování tribun si s žokejem Jaroslavem Myškou došla "pouze" pro druhou dotaci. Jak poznamenal komentátor Petr Městka: "Viděli jsme malou Velkou Pardubickou."
 
14.50 hod.:

''Vltava'' a její francouzská revoluce

Vypadalo to na poklidnou Cenu hejtmana Pardubického kraje, jenže v půlce 4500 metrů dlouhé trati přišel francouzský skok, který vše změnil. Na první pozici pohodlně cválající Usockem (mimochodem kůň francouzského původu) na této nepříliš zrádné překážce zaváhal a spustil hromadný pád. Do něho se zapojili například spolufavorit Talent či šancový Al Bustan. V dostihu tak pokračovalo pouze pět koní, mezi nimiž nechyběl největětší kandidát na vítězství Marmiton, kterému na čele zdatně sekundoval spolehlivý Krocoleon. Za zády vedoucí dvojice se však v posledním oblouku před cílem objevil NO TIME TO LOSE s žokejem Janem Kratochvílem, který po absolvování poslední překážky přešel do vedení a své soupeře porazil "o parník".
 
14.10 hod.:

Jak zničit soupeře? Myška to ví...

Čtrvtý dostih - Cena podporovaná firmou ELTON hodinářská, a.s. PRIM MANUFACTURE 1949, to byla jasná záležitost týmu trenérky Štěpánky Myškové a žokeje Jaroslava Myšky. Šestiletý Mirax nastolil ostré tempo hned po startu a zatímco jeho soupeři ztráceli a padali, zástupce stáje Racing Photo nepolevoval. V předposledním oblouku před cílem to mohlo vypadat, že je Mirax na pokraji sil, ale před záverečným skokem opět zrychlil a ostatním účastníkům nadělil mnoho délek. Tohle byla zkrátka oslava dostihového sportu!
 
14.00 hod.:

Cena portálu Kudy z nudy? Rozhodně žádná nuda!

Další krásný souboj v cílové rovině ozdobil dostihové odpoledne v Pardubicích. Jaroslav Myška na Jesmoonovi opět zkusil v Ceně portálu Kudy z nudy - Ceně ČASCH osvědčenou taktiku start-cíl, která mu ovšem tentokrát nevyšla. V cílové rovině se totiž za favoritem dostihu zjevil čtyřletý Napastnik ze stáje DS Pegas vedený Janem Faltejskem, jenž si drtivým speedem 200 metrů před cílem doběhl pro svůj první pardubický triumf.
 
13.50 hod.:

Klisnám dominovala Bugaboo

Cena Pivovarů Staropramen - Cena Laty Brandysové se po škrtu hlavní favortiky Natalie stala poměrně snadnou kořistí osmileté Bogaboo v sedle se spolehlivým Jaroslavem Myškou. Populární "Myšák" svěřenkyni trenérky Veroninky Lempochnerové dovedl do cíle s přehledem, ohrožován pouze osmmiletou klisnou Rain Magna, která však v samotném závěru nedokázala najít potřebnou rychlost.
 
13.30 hod.:

Cena firmy Chládek a Tintěra, Pardubice, a.s. pro Vajgarose

Čekání na chvostu, skvěle načasovaný útok a drtivý finiš. Tak by se ve zkratce dala popsat cesta pětiletého Vajgarose a jeho žokeje Jaroslava Brečky prvním dostihem mítinku 126. Velké Pardubické s Českou Pojišťovnou. Závod s naprosto klidným průběhem bez velkých kolizí ozdobily spolehlivé skokanské výkony všech účastníků. Tempo od začátku diktoval Brigadeur s Jaroslavem Myškou, přes kterého se však v závěru přehnala vlna soupeřů v čele s Buonarrotim. V posledních dvou stech metrech ale "aktivoval turbo" zmiňovaný Vajgaros, který zvítězil o jednu délku.
 
 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }