reklama 11A

Účast Irů na skokovém ME v Cáchách má soudní dohru

Během letošního mistrovství Evropy v parkurovém skákání v Cáchách se rozhodovalo nejen o medailích, ale také o účasti některých zemí na OH 2016 v Riu. A právě zmařená kvalifikace irského družstva má nakonec dohru u arbitrážního soudu pro sport.
17.12.2015 15:45  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Cian O´Connor na olympijských hrách v Londýně 2012. Foto: archiv Jezdci.cz

Při mistrovství EvropyCáchách došlo k nešťastné události, kdy se Cianu O´Connorovi s koněm Good Luck připletl do cesty během kvalifikace jeden z členů personálu na kolbišti. Reprezentant irského družstva hned na dalším skoku chyboval. Jedna chyba v konečném důsledku znamenala, že se Irové jako tým v Cáchách nekvalifikovali na olympijské hry 2016 do Ria. Podle mínění irských skokanů by, nebýt právě tohoto okamžiku, měli účast na OH jistou.  
 
Dle výkladu rozhodčích FEI  jezdec v takovém případě možnost zastavit a dát znamení, že z důvodu dané situace, kterou nezavinil a negativně ovlivňuje přímo jeho výkon, nebude pokračovat v jízdě. Cian O´Connor však v jízdě pokračoval a nevyužil tak této možnosti, což bylo hlavním argumentem nejen rozhodčích při protestu irského týmu, ale také FEI při pozdějším řešení oficiální stížnosti Irské jezdecké federace.
 
Irové se však s takovým rozhodnutím nesmířili. Celá věc se tak ve středu 17. prosince projednávala u arbitrážního soudu pro sport ve švýcarském Lausanne. Během dlouhého jednání byli vyslechnuti zástupci Irské jezdecké federace i samotný jezdec
 
Damian McDonald, výkonný šéf Irské jezdecké federace ke slyšení řekl:  „Měli jsme dnes dlouhé jednání a nyní musíme jen čekat na rozhodnutí. Je nepravděpodobné, že by padlo dříve, než začátkem ledna. Do té doby už se k případu nebudeme vyjadřovat.“
 
Dále poděkoval celému týmu právníků, který federaci zastupuje a také jezdci Cianu O´Connorovi za příkladnou přípravu a prezentaci všech důkazů.
 
Zdroj: www.worldofshowjumping.com



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }