reklama 11A

Do olympijských her 2016 v Riu zbývá přesně rok

Nejen jezdecký, ale celý sportovní svět začal dnes odpočítávat 365 dní. Přesně za jeden rok vypuknou v jihoamerickém Riu de Janeiru letní olympijské hry, na kterých se objeví více než 10.000 sportovců z 206 zemí světa.
05.08.2015 15:15  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

www.rio2016.com

Také nejlepší světoví jezdci a koně budou během olympiády soutěžit o medaile v drezuře, všestrannosti a parkurovém skákání. Jezdecká klání, která potrvají dvanáct dní, se odehrají ve sportovním areálu Deodoro
 
Vše vypukne v Riu po slavnostním zahájení 5. srpna 2016 a jako obvykle jezdecký program otvírá všestrannost.  K více než deseti tisícům sportovců, které vyšle do Brazílie 206 států, se připojí 200 jezdců, a zúčastní se tak sportovní události nejvyšší třídy.
 
„Největší světová sportovní událost je právě za rok“, řekla ředitelka úseku všestrannosti FEI Catrin Norinder. „Jezdecké závodiště Deodoro je absolutně senzační , tento víkend se konají testovací závody a ode dneška odpočítáváme jeden rok do olympiády. Těšíme se na tento jezdecký mítink. Jezdectví je jediný sport, ve kterém soutěží ženy i muži , a který zahrnuje vlastně dva sportovce, jezdce a koně. Rio bude středobodem našeho sportu, momentálně probíhají kvalifikace po celém světě“, dodala Norinder.
 
Deset týmů je zatím kvalifikováno do parkurového skákání (Argentina, Brazílie, Kanada, Francie, Německo, Nizozemsko, Švédsko, Ukrajina, USA a Katar), šest prošlo kvalifikací v drezuře (Austrálie, Brazílie, Německo, Velká Británie, Nizozemí, USA). Nejbližší velká příležitost, kdy bude možno se kvalifikovat je evropský šampionát v Cáchách, který začíná za šest dní – 11. srpna. 
 
Osm národů už získalo své místo také ve všestrannosti (Austrálie, Brazílie, Kanada, Německo, Velká Británie, Irsko, Nizozemí, USA). Zraky se nyní upírají k mistrovství Evropy v Blair Castle (10. – 13. září). Závody se konají v blízkosti nenavštěvovanějšího skotského hradu.
 
„Rio se stane příští rok ohniskem největší sportovní události, kterou poprvé hostí jihoamerické město“, řekl prezident FEI Ingmar De Vos. „Přiděleno bylo jedné z kulturně nejrůznorodějších zemí na světě, hry budou skutečně velkolepé. Jistě bude využito, že Rio je plné památek, stejně jako Londýn“, dodal prezident FEI s tím, že jezdectví je na obrovském vzestupu a Rio je ideální místo, kde dostat tento sport na výsluní při největším sportovním svátku na této planetě.
 
Časový plán jezdectví na OH: všestrannost 6. – 9. srpna, drezura 10. – 15. srpna, skoky 14. – 19. srpna. Kompletní přehled sportů a dní konání najdete ZDE.   
 
Webové stránky OH 2016 najdete ZDE.
 
Pro zhlédnutí klipu k OH klikněte SEM.
 
Zdroj: www.fei.org a www.rio2016.com 



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE