reklama 11C

Testovací závod CIC začal v olympijském Deodoru

Ve sportovním areálu Deodoro v brazilském Riu de Janeiru začal ve čtvrtek 6. srpna závod všestrannosti, který má otestovat rok před zahájením olympijských her připravenost pořadatele a zázemí sportoviště.
07.08.2015 14:32  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

První veterinárí kontrola při testovacím závodu v Riu. Foto: FEI/Raphael Macek

Přestože závod Aquece Rio Test Event nese mezinárodní označení CIC2* účast v něm byla otevřená pouze pro domácí koně. Celkem 18 jich prošlo ve středu veterinární přejímkou a bylo označeno způsobilými pro dvouhvězdovou soutěž
 
Přejímkou neprošel Quaint Normand, kterého měl sedlat Ruy Fonseca. Koně mu pro závod nabídl jeho týmový kolega Marcio Jorge, který koně vlastní. Ruy Fonseca, stříbrný v týmové a bronzový v individuální soutěži na panamerických hrách dorazil do Deorada těsně po vlastní svatbě. Byl zklamaný tím, že třináctiletý plnokrevník neprošel přejímkou ani reinspekcí, ale tým hodlá podpořit během soutěže na místě
 
Sbor rozhodčích ve složení Marilyn Payne (USA), Sandy Phillips (GBR) a Andrew Bennie (NZL) začal svou práci ve čtvrtek, kdy v 9.30 brazilského času do drezur nastoupil první kůň  Belladonna v sedle s Andrem Parem. Jezdec pro soutěž koně dva, stejně jako další jeho čtyři soupeři: Serguei Fofanoff, Luciano Drubi, Marcio Appel a Marcio Jorge.
 
Soutěž Aquece Rio Test Event slouží jako testovací závod, jehož průběhu přihlíží na sedm desítek pozorovatelů z šestnácti zemí světa z řad jezdců, přípravných týmů apod. Na sobotu 8. srpna je naplánovaný briefing, kde bude diskutováno vše podstatné pro průběh olympijských soutěží od ubytování, přes transport koní, veterinární služby a další.
 
Zdroj: www.fei.org



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE