reklama 11D

Česko nastoupí do olympijské kvalifikace jako páté

Vedoucí české parkurové ekipy v Šamoríně v pátek dopoledne vylosoval pro náš tým v nedělní olympijské kvalifikaci páté pořadí, což je přesně v polovině startovního pole. Do dvoukolového závodu totiž nastoupí deset celků.
31.07.2015 12:45  |  Rubrika: Sport  |  FANCLUB  |  APLIKACE
reklama 12D

Původně jich mělo být jedenáct, ale svůj start nakonec nepotvrdilo Řecko. Největším favoritem v rámci divize C na postup do Ria zůstává Ukrajina, která bude v neděli startovat jako třetí. „Pro někoho to může být samozřejmě výhoda, že budeme vědět, jak šli Ukrajinci, při jejich dobrých výsledcích to samozřejmě naopak může být trochu svazující – to již záleží na konkrétním jezdci, jak to vnímá. Každopádně je dobré, že nejdeme hned na začátku, ale uprostřed,“ podotkl šéf české ekipy Martin Ohnheiser

 

Jednou z opor týmu je dvojice Ondřej Zvára a Cento Lano. Foto: Kateřina Návojová

 

Jako první nastoupí Ázerbájdžán, dále pak Rumunsko, Ukrajina, Maďarsko, Česká republika, Polsko, Izrael, Slovensko, Rusko a Turecko. „Přesné složení týmů můžeme upřesnit do sobotních 18 hodin, ale myslím si, že v našem případě je již rozhodnuto a Jiří Hruška s Aristem-Z zůstane náhradníkem,“ prozradil Martin Ohnheiser. O pořadí jednotlivých členů našeho A týmu ještě bude rozhodnuto a nemuselo být tradiční, jako tomu bývalo doposudtj.: Zuzana Zelinková a Caleri II, Emma Augier de Moussac a Charly Brown, dále Ondřej Zvára s Cento Lanem a finišman Aleš Opatrný s Acovarem.
 
Všichni členové týmu si s koňmi přešli v pátek tréninkově část parkuru tvz. Platinum Tour, která se jela v hlavní závodní aréně. „Až do neděle již žádný z koní, kteří nastoupí do hlavní soutěže, skákat nebude a jezdci s nimi budou pracovat jen drezurně,“ upřesnil Martin Ohnheiser. 
 
Jak bylo sděleno na schůzce šéfů ekip, kurz nedělní kvalifikační soutěže bude zcela totožný, jako ten, který bude stát 25. srpna v Hagenu, kde proběhne olympijská kvalifikace týmu skupiny G. V Šamoríně vše vypukne v neděli 2. srpna od 15.30 hodin prvním kolem. Do druhého kola na rozdíl od klasických Pohárů národů postupují všechny zúčastněné celky. Veškeré další informace najdete na www.hippoarenasamorin.eu, kde běží také živě on-line přenos.
 
Zdroj: Tisková informace ČJF



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE