reklama 11C

Trunda s Trnkou-Ruf v dějišti MS Lion 2018

ikonka

Během středečního dne 17. října čekala na přihlášené koně letošního mistrovství světa mladých koní ve všestrannosti ve francouzském Lion d´Angers veterinární přejímka. Trnka-Ruf, kterou bude sedlat Miroslav Trunda, prošla touto zkouškou bez problémů…
18.10.2018 07:44  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Přestože na nominační listině figurovali dva čeští jezdci, v Lion d´Angers startuje nakonec pouze jeden. V šestileté kategorii budeme mít na startu Miroslava Trundu, a to s klisnou Trnka-Ruf. Klisna prošla bez problémů kondiční zkouškou a dále se ukáže při drezurní úloze. Do ní se česká dvojice vydá během pátečního dopoledne.

Trnka-Ruf je český teplokrevník po otci Corlensky G z matky Tundra po Amon. Chovatelem klisny je Karel Růžička mladší. Tato klisna je nejen například vítězkou pardubické soutěže „L“ z konce roku 2017, jedná se však zároveň i o šampionku Kritérií mladých koní. V roce 2017 zvítězila v pětileté kategorii.

Mezi šestiletými je letos nahlášených celkem 41 koní z dvaceti zemí světa. Více zastoupená je sedmiletá kategorie, kde se na startu sejde bezmála 70 koní. Bohužel český reprezentant na startovní listině nakonec nefiguruje.

 

Na stránky pořadatele se dostanete ZDE.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE