reklama 11B

Světové jezdecké hry 2018 se budou konat v Tryonu

Světové jezdecké hry 2018 se budou konat v Tryonu v Severní Karolíně (USA) ve dnech 10. – 23. září 2018. Poté, co se organizace v průběhu roku 2016 vzdal kanadský Bromont, se na tom bez výhrad shodlo Byro Mezinárodní jezdecké federace FEI.
04.11.2016 10:19  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 

Původně se na základě rozhodnutí Generálního zasedání FEI v Baku v roce 2014 měly konat hry (WEG) v Bromontu v Kanadě v termínu 12. – 26. srpna 2018. Pořadatel však odstoupil z finančních důvodů od smlouvy, a změnit se muselo nejen místo, ale také termín.
 
Nové místo, kde se budou konat WEG je Tryon (USA) a to v zářijovém termínu, který je vhodnější z důvodu klimatických podmínek v Severní Karolíně, kde Tryon leží
 
„Je nám potěšením oznámit, že Tryon bude hostit WEG 2018“, uvedl prezident FEI Ingmar de Vos. „Pořadatelský tým přišel se skutečně působivou nabídkou, a prokázal, že může mít plnou důvěru jako organizační výbor WEG. Jde o velkolepý areál, s veškerou nutnou infrastrukturou a vybaveností. Těšíme se na to, že budeme moci za dva roky všichni během her prožít tento jezdecký svátek se všemi disciplínami“, dodal de Vos.
 
Jezdecký areál Tryon International Equestrian Center vybudovaný Markem Bellissimem na rozloze 1600 akrů na úpatí Blue Mountains čítá 1200 pevných boxů, 12 kolbišť či arén, osvětlené kolbiště mezinárodních parametrů s 12000 místy k sezení a 1500 místy ve VIP sektoru. Krytá hala má kapacitu 5000 míst k sezení, navíc je v centru postavená trať cross-country a maratonu na úrovni světové třídy. Tryon také obklopuje terén se stovkami kilometrů vhodných pro trať vytrvalosti. 
 
Centrum poskytuje jezdcům i návštěvníkům zázemí s mnoha restauracemi, ubytováním, a právě je tam budována i veterinární klinika.
 
„Jsme nadšení touto zprávou, a děkujeme Byru FEI, že v nás vložilo důvěru. Je pro nás čest pořádat tuto prestižní akci,“ uvedl Mark Bellissimo. „Je to opravdu pocta pro jezdecký odkaz v Severní Karolíně, a těšíme se na spolupráci s Americkou jezdeckou federací i FEI, abychom uspořádali skutečně skvělé jezdecké hry“. 
 
Poté, co odstoupil pořadatel v Bromontu (CAN) posuzovalo Byro několik různých variant řešení. Ve čtvrtek 3. listopadu se konala telekonference Byra, při které se jednomyslně shodli jeho členové na tom, že WEG přidělí do Tryonu.
 
„FEI má stoprocentní závazek ke značce FEI Světové jezdecké hry, a my jsme nesmírně vděční všem, kteří projevili zájem o pořádání WEG 2018. Jejich nadšení ukazuje důležitost této události pro jezdeckou komunitu na celém světě“, řekl prezident FEI Ingmar de Vos.
 
Zdroj: tisková zpráva FEI



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE