reklama 11D

Diskvalifikace Francie z WEG 2014 ve všestrannosti

Účastníka světových jezdeckých her v Normandii Maxima Livia (FRA) s koněm Qalao des Mers, který na WEG skončil ve všestrannosti pátý v jednotlivcích a čtvrtý s francouzským týmem vyloučil tribunál FEI pro pozitivní dopingový nález u koně.
23.04.2015 18:53  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 

Spolu s ním byl diskvalifikován celý všestrannostní tým Francie, který tak přišel o kvalifikaci na olympijské hry 2016 v Riu
 
Vzorky, které byly odebrány 29. srpna 2014, byly pozitivní na sedativum Acepromazin. Látka je obsažená v lécích, které se u koní běžně používají, ale takto ošetřený kůň nesmí závodit. Látka je na seznamu zakázaných látek FEI a jakékoliv porušení antidopingových pravidel za následek automatickou diskvalifikaci, navíc pokud se případ týká OH nebo WEG je diskvalifikovaný celý tým. Konečné rozhodnutí o dalších sankcích bude vydáno
 
Po diskvalifikaci družstva Francie se Kanada, která původně skončila sedmá, posouvá o jednu pozici a kanadská federace tak získává týmovou kvalifikaci na OH. Zeměmi, které v Normandii dosáhly na kvalifikaci na OH tedy jsou:  Německo, Velká Británie, Nizozemí, Austrálie, Irsko a Kanada. Brazílie jako pořádající země získává automaticky. Jezdci ale musí ještě splnit kritéria způsobilosti.
 
Druhý případ, který se týkal Maxima Livia, FEI začátkem měsíce odložila. Šlo o pozitivní vzorek B u (vypůjčeného) koně Bingo S, s kterým jmenovaný jezdec soutěžil v listopadu 2014 na skokových závodech v Thajsku. U tohoto koně se nepodařilo s jistotu prokázat pozitivitu prvotního vzorku.
 
Více na www.fei.org



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE