reklama 11D

Startuje halový Světový pohár čtyřspřeží 2016/2017

Světový pohár čtyřspřeží vstupuje do šestnácté sezóny. Od prvního ročníku 2001 se postupně těší čím dál větší popularitě mezi sportovci, pořadateli, diváky i médii. Letošní série startuje 19. listopadu ve Stuttgartu. Pro více informací čtěte dále.
16.11.2016 15:21  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

IJsbrand Chardon (NED) je jedním z jezdců, kteří jsou v TOP10 pro SP spřežení. Foto: FEI / Eric Knoll

Po napínavé venkovní sezóně, která čítala celkem třináct kvalifikačních závodů po celé Evropě, se série přiblížila k části, ve které závodí v halách desítka nejlepších jezdců žebříčku. Celkem je čeká osm mítinků CAI-W
 
Z kvalifikované TOP 10 se tři jezdci z účasti omluvili. Jsou jimi Chester Weber (USA), Michael Brauchle (GER) a Christoph Sandmann (GER). Tím se na jejich místa posunuli další v pořadí Jérome Voutaz (SUI), Edouard Simonet (BEL) a Rainer Duen (GER).
 
Z prvního místa jde do bojů o Světový pohár šestinásobný vítěz série a čtyřnásobný mistr světa Australan Boyd Exell. 
 
Úřadující šampion z finále 2016 a stříbrný jezdec z MS v Bredě IJsbrand Chardon (NED) jej stíhá na druhé pozici před třetím z MS v Bredě Koosem de Ronde (NED). Oba členy neporazitelného zlatého týmu ze světového šampionátu doplní jejich kolega Theo Timmerman. 
 
Dva zástupce z Maďarska má finálová desítka, jsou jimi otec a syn – József Dobrovitz starší a József Dobrovitz mladší. Silnou sestavu doplňuje Georg von Stein (GER), člen bronzového družstva z MS v Bredě a vítěz dvou kvalifikačních venkovních závodů v Lähdenu a Donaueschingenu.
 
Jérome Voutaz se vážně zranil při závodech v Donaueschingenu v září, ale rekonvalescence jde výborně a jezdec potvrdil, že pro halové závody bude v pořádku. Také další z vozatajů letos utrpěl zranění, Edouard Simonet, který v roce 2015 závodl při CAI-W v Mechelenu na divokou kartu. Stejně jako Voutaz, ani on si ale rozhodující soutěže SP nenechá ujít. Desítku doplňuje Rainer Duen.
 
Do finále, které se bude konat 22. – 26. února v Göteborgu postoupí šest nejlepších jezdců. 
 
Jezdci kvalifikovaní do FEI World Cup™ čtyřspřeží 2016-2017
1.  EXELL, Boyd AUS 100
2.  CHARDON, Ijsbrand NED 82
2.  DE RONDE, Koos NED 82
4.  WEBER, Chester USA 75 odstoupil
5.  DOBROVITZ, József Jr. HUN 73
6.  BRAUCHLE, Michael GER 72 odstoupil
7.  DOBROVITZ, József HUN 70
8.  VON STEIN, Georg GER 67
9.  TIMMERMAN, Theo NED 65
10. SANDMANN, Christoph GER 64 odstoupil
11. VOUTAZ, Jérôme SUI 63
12. SIMONET, Edouard BEL 59
13. DUEN, Rainer GER 53
 
Zdroj: www.fei.org



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }