reklama 11C

Šampiony Poháru národů ve všestrannosti jsou Němci

Letošní seriál Poháru národů ve všestrannosti zakončily závody CICO Boekelo, které se konaly 5. – 8. října. V dílčím hodnocení zvítězilo družstvo Nového Zélandu, celoroční seriál však ovládli Němci, kteří tak porazili na „poslední chvíli“ Brity.
10.10.2017 13:37  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Němci vyhráli Pohár národů 2017 ve všestrannosti. Foto: FEI / Dirk Caremans

Němci vyhráli seriál Poháru národů ve všestrannosti počtvrté od jeho vzniku, tedy od roku 2012. Dopomohlo jim k tomu druhé místo v závěru při CICO Boekelo, které vyhrál Nový Zéland. Němci tím získali 80 bodů do žebříčku a přeskočili tak do té doby vedoucí Velkou Británii. Ta brala druhé místo, celkově třetí je letos Francie.
 
Pohár národů je jedinou soutěží národních týmů ve všestrannosti. Letošní ročník se skládal celkem z devíti kol, z nichž jediné se konalo v USA v The Plains, ostatní hostila Evropa.
 
Němci se účastnili sedmi ze závodů CICO a pět jich vyhráli: Strzegom (POL), Houghton Hall (GBR), Wiener Neustadt (AUT), Aachen (GER) a Waregem (BEL). Přesto před posledním kolem vedli Britové, kteří nasbírali body vyrovnanými výkony po celý rok. Náskok na druhé Němce však činil pouhých 10 bodů. 
 
Průběh CICO v Boekelu však byl pro britský tým zklamáním, nesedlo jim ani nepříjemné počasí. Ani jeden z členů nedokončil, Laura Collett byla vyloučena pro pád v crossu, Tom McEwen a Matt Heath odstoupili před parkurem. 
 
V celkovém pořadí Poháru národů tak nakonec Britové klesli na druhé místo za vítězné Němce. 
 
„Celkem se letošního Poháru národů účastnilo osmnáct zemí. Některé z nich do soutěže nastoupily poprvé v historii, a to Rakousko, Maďarsko a Česká republika. Mohli jsme také přivítat jednoho nového pořadatele, kterým byl Wiener Neustadt, kam dorazilo osm celků“, uvedla na závěr letošní série Catrin Norinder, ředitelka sekce všestrannosti FEI.
 
Zdroj: FEI



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE