reklama 11D

Republikový šampionát v Martinicích klepe na dveře

Už ve čtvrtek 13. července odstartuje letošní mistrovství České republiky v parkurovém skákání seniorů, žen, mladých jezdců a družstev. Ze zlatých medailistů budou obhajovat jen Vladislava Humplíková mezi ženami a v družstvech celek severní Moravy.
10.07.2017 16:05  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Z Á-kádru české reprezentace bude v Martinicích skákat jen Zuzana Zelinková. Foto: archiv Jezdci.cz / Kateřina Návojová

Tréninkovými parkury zahájí v Martinicích 13. července MČR v parkurovém skákání seniorů, žen, mladých jezdců a družstev. O den později už se pojedou „ostrá“ první kola. 
 
Ženy začnou stotřicítkou, druhé kolo bude postavené na 135 cm a třetí kolo bude stočtyřicítka. Titul mistryně republiky z roku 2016 přijede obhajovat Vladislava Humplíková s klisnou Buena Utopia. Ve hře jsou však i jiné jezdkyně, které mohou při své výkonnosti pomýšlet na medaile. Mezi nimi například Michaela Refková, Lucie Strnadlová, Kateřina Kubrická a další.
 
Mladí jezdci se budou muset vyrovnat s dvěma parkury do 135 cm a třetí kolo pak bude postavené na překážkách do 140 cm. Loňská obhájkyně Francesca Kolowrat-Krakowská na startu chybí, protože přerušila v letošní sezoně sportovní kariéru. Dorazí stříbrný jezdec z roku 2016 Václav Nágr s Normanem. Dobrou formu prokázali při CSI v Olomouci před několika týdny Alexandr Baraldi, Kateřina de Jagerová, Tina Šalková či Kateřina Málková.
 
Také mistr republiky v seniorské kategorii Aleš Opatrný do Martinic nepřijede. Ve stejném termínu bude závodit na Global Champions Tour v Chantilly. Ondřej Zvára a Kamil Papoušek se pro změnu rozhodli pro CSI3* v Polsku. Na startkách do zahajovacího T* však nechybí Zuzana Zelinková, Jiří Papoušek, Marek Klus, Zdeněk Žíla, Jiří Hruška, Rudolf Doležal, Jan Chýle, Jan Štětina, Jiří Skřivan i další zkušení jezdci, kteří mohou dosáhnout na příčky nejvyšší. Vedle Zuzany Zelinkové se našly ještě tři další ženy, které opustily „svou“kategorii a popasují se s muži s dvěma T* a závěrečným T**. Jsou jimi Nikola Bielíková, Barbora Tomanová a Natálie Roučková.
 
Rozpis přinese také klání družstev. To je dvoukolové a obhajoba zlatých medailí je na jezdcích ze Severomoravské oblasti ČJF.
 
Program MČR v Martinicích trvá až do neděle 16. července. EquiTV vám přinese živý online přenos nedělních soutěží. Více najdete na webu www.equitv.cz.
 
Startky a výsledky budeme aktualizovat v záznamu závodů – viz. odkaz



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE