reklama 11D

První srpnová neděle ve Varech ve znamení dostihů

Karlovarští dostihoví fanoušci jsou v neděli 6. srpna zváni na pátý mítink na Hipodromu Holoubek. Vrcholem sedmibodového programu bude Cena Města Karlovy Vary – Memoriál Josefa Dolejšího. Podrobnosti se dočtete v tiskové zprávě.
02.08.2017 13:18  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Aldar při dubnovém triumfu v Karlových Varech. Foto: Marcela Kozová

Karlovarští dostihoví fanoušci jsou v neděli zváni na pátý mítink na Hipodromu Holoubek s.r.o. Vrcholem sedmibodového programu bude Cena Města Karlovy Vary – Memoriál Josefa Dolejšího (I.kat., 2.000m), která byla jako hlavní dostih uváděná již při slavnostním zahajovacím mítinku v roce 1899. Tehdy měřila 1.200m a mohli se jí zúčastnit dvouletí a starší koně. Historicky prvním vítězem byl Sandwich v majetku Jeho císařské výsosti arcivévody Otty. 
 
Dostih nosí desítky let přívlastek Memoriál Josefa Dolejšího. Pořadatelé tím vzdávají hold karlovarskému rodákovi a jednomu z předních jezdců 80. let minulého století. Své jezdecké začátky spojil u koní ve Dvorech. Tragicky zahynul před 25 lety po pádu na závodišti v Mnichově.
 
Mezi sedmi startujícími pozornost budí Aldar (ž.J.Šafář). Letos třikrát vyhrál a při posledním běhání skončil těsně druhý. Jeho stájový i tréninkový kolega Aldzarb (ž.R.Koplík) v loňské edici dostihu dokončil na 2. místě za suverénkou Dally Hit. V aktuální sezóně vykazuje vyrovnané výkony. Ze čtyř startů v nejvyšší kategorii dosáhl dvakrát na druhé a třetí místo. Z dalších soupeřů by jim v cestě za nejlepším umístěním mohl stát vítěz Velké jarní ceny a čtvrtý v Českém derby Sir Sun (ž.P.Foret). Tamarind Cove (ž.J.Chaloupka) v dubnu triumfoval v dostihu II.kategorie a v nejvyšší společnosti se pohybovat umí. Nejen do lázní, ale na české území vůbec poprvé, zavítá slovenský Unique Pilot (ž.J.L.Silverio). Na nejvyšší scéně se letos představil čtyřikrát, včetně Slovenského derby a  listed Starohájského kritéria, kde skončil druhý. Něžné pohlaví zastupuje jediná klisna v poli a svěřenkyně jediné ženy trenérky v dostihu Venillia (ž.M.Zatloukal). Letos odběhla tři dostihy a zaznamenala dvě prvenství, včetně karlovarské Letní ceny klisen. Své příznivce si určitě najde také Approcaillis (ž.J.Rája), třebaže po 3. místě v Červnovém poháru zatím na podobný výkon čeká.
 
Skromné pole pěti mílařů nastoupí do jedničkové 9. Velká ceny BBAG. Jedinou klisnou na startu je Kobi (ž.J.Chaloupka). Předloni tento dostih vyhrazený zahraničním nákupům uváděné dražební společnosti vyhrála. V minulém roce doběhla druhá. Ani letos nepolevila ve výkonnosti, ze tří startů v jedničkové kategorii jeden zvítězila a jednou skončila druhá. Růžové barvy stáje Lokotrans reprezentují hned tři svěřenci trenéra Luboše Urbánka. V loňské edici dostihu třetí Hello Hobby (ž.P.Foret) na konci června triumfoval v chuchelském testu I. kategorie. Že je s ním nutno počítat na předních místech, dokazuje skvělou bilancí – dvěma druhými a jedním třetím místem. Před rokem zde Fantasticadventure (ž.J.Chaloupka) skončil jako poslední, tentokrát ovšem může být všechno jinak. Aktuálně se pohybuje na rozhraní II. a I. kategorie. V posledních dvou startech předvedl nárůst formy, když doběhl druhý a čtvrtý. K čekatelům o přední příčky patří poslední z trojice „růžových“ a zároveň nejméně zatížený  Guillotine Shave (ž.V.Korečková). Do lepší společnosti se nenápadně propracovává. Na to poukazuje hřebcův červencový triumf na mosteckém hipodromu. Duke Of Darhorse (ž.M.Laube) střídá dotovaná místa s těmi horšími a na plný zásah čeká rok. Dočká se v neděli?
 

Program:

 
14.30 Cena spol. BBAG (III.kat., 2.000m)
 
15.00 Memoriál Jiřího Chaloupky s podporou VALLIANT GROUP CZECH s.r.o a Ing. Václava Chaloupky - dostih FEGNETRI žen (IV.kat., 1.600m)
 
15.30 Cena spol. VLADIMÍR MAREK s.r.o.  (III.kat., 1.600m)
 
16.00 9. Velká cena BBAG (I.kat., 1.600m)
 
16.30 CENA MĚSTA KARLOVY VARY – Mem. Josefa Dolejšího (I.kat., 2.000m)
 
17.00 Cena holdingu MAENTIVA (IV.kat., 2.400m)
 
17.30 Cena spol. TENZA (steeplechase III.kat., 3.500m)
 
Text: Marcela Kozová



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE