reklama 11C

Karlovarská dostihová sezóna odstartovala

V sobotu 29. dubna odstartovala dostihová sezona na závodišti v Karlových Varech. Konal se Den evropské šlechty, jehož program nabídl celkem sedm dostihů. Podrobnosti k jejich průběhu se dočtete v článku Marcely Klingorové...
30.04.2017 13:50  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Foto: Marcela Klingorová
 
Dámy ve slavnostních šatech a kloboucích. Elegantních i extravagantních. Páni v decentních fracích a cylindrech. Bujará konverzace se skleničkou v ruce a nevázaná zábava. Populární dostih pánů šlechticů na dřevěných koních. V takovém duchu a v jedinečné atmosféře slavných tradičních anglických dostihů v Ascotu se nesl úvodní mítink letošní sezóny na karlovarském závodišti. Evropské setkání aristokracie doprovázené chladným počasím mělo své deváté pokračování.
 
Lázeňské premiéře vévodila v nabídce sedmi rovinových dostihů Jarní cena (Frühjahrspreis) Fredericks & von der Horst (II.kat., 2.000m) pro tříleté koně, jejichž realizační týmy počítají s účastí v klasických testech. Nejsledovanějším koněm v poli byl letos poprvé startující Black Canyon. Loni neporažený zástupce známé a úspěšné stáje DS Pegas, jejíž barvy nosila mj. trojnásobná vítězka Velké pardubické Orphee des Blins, nikoho nenechal na pochybách, že je koněm, se kterým je nutno počítat do budoucna. 
 
V průběhu byl mimořádně líbivý tmavý hnědák aktivní a v cílové rovince odrazil po boji o krátkou hlavu nápor silně útočícího Nagano Golda. 
Fighting Lips měl jako jediný účastník zkušenosti s derby-tratí, které by díky sobotnímu třetím místu mělo být jedním z jeho dalších cílů. Ze dvou svěřenců trnéra Váni se lépe prezentoval Aeneas. Skončil jako čtvrtý, tabulový doběh uzavřel tuzemský rodák Mujahid Brave. 
 
Několik dalších koní hlášených do letošních klasik se potkalo hned v úvodní Ceně města Karlovy Vary (Preis Stadt Karlsbad). Nad všemi vyzrál bělouš Ned v sedle s Jiřinou Andrésovou. Její manžel Dušan tak slavil první plný zásah v roli trenéra.
 
Zajímavá a výkonnostně různorodá společnost se sešla v dostihu Order Of Innocence (III.kat.,1.600m). Poprvé mohli čeští diváci v akci vidět temperamentního ryzáka Lexceeda, kterého na výtečném druhém místě dopilotoval žokejský multišampión Václav Janáček.
 
Pozornost se soustředila na předloni třetího ve Slovenském a čtvrtého v Českém derby Aldara (ž.J.Šafář), který se na dráhu vracel po více než roční zdravotní přestávce. Své kvality potvrdil přesvědčivým pětidélkovým triumfem. 
Předloni druhá v Jarní ceně klisen a loni ve Varech vítězná Ocara skončila třetí, za ní se nadějně ukázal debutující  Facts And Figures.
 
Velký zájem mezi středotraťaři byl v Ceně Stollbert – dostih Architektů. Vítězství putovalo zásluhou šestiletého Mystic Golfera k trenérce Hronové, která působí v dostihové centrále v Osvinově u Stráže n. Ohří.
 
Tříkilometrový Dostih Frey Consulting, nejdelší z celého programu, se stal ryze ženskou záležitostí. Amazonky v čele s vítěznou Martinou Havelkovou a Raviellou obsadily první tři místa.
 
Tečku za jarním dostihovým kláním udělala po roce ve Varech opět vítězná Camelai. Po dramatickém souboji porazila z posledního místa dlouho vedoucího Custera.
 
 

Výsledky:

 
1.dostih: Ned (J.Andrésová) – Wave Of Gracie (ž.J.Palík) – Conan (ž.J.Verner)
2.dostih: Aldar (ž.J.Šafář) – Lexceed (ž.V.Janáček) – Ocara (ž.J.Palík)
3.dostih: Mystic Golfer (ž.J.Verner) – Arlington (ž.I.Janáčková Koplíková) - Wanikoro (ž.M.Laube)
4.dostih: Kadmen (žk.A.Florian) – Wimbledon (ž.I.Janáčková Koplíková) – Herbebois (ž.M.Havelková)
5.dostih: Black Canyon (ž.P.Foret) – Nagano Gold (ž.J.Verner) – Fighting Lips (ž.J.Palík)
6.dostih: Raviella (ž.M.Havelková) – Vědma (J.Andrésová) – Shadow Moon (ž.I.Janáčková Koplíková)
7.dostih: Camelai (ž.J.Verner) – Custer (ž.K.Hlubučková) – Yonas Art (ž.V.Janáček)



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }