reklama 11C

Červnová Karlovarská dvojnásobná míle

Uplynulý víkend nabídl tufmanům pouze jeden mítink. V neděli 18. června návštěvníky uvítaly brány karlovarského závodiště Hipodrom Holoubek s.r.o. Díky velkému zájmu majitelů a trenérů se startovní boxy všech sedmi dostihů zaplnily na maximum…
19.06.2017 08:27  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

 Celkem se na měkkém zeleném koberci vystřídalo 80 koní.Vrcholem druhého dostihového odpoledne byla jedna z místních specialit. Málokterý z dostihů konaných v největších tuzemských lázních se může pyšnit tak dlouhou a bohatou historií, jako proslulá Karlovarská dvojnásobná míle. Jedničková prověrka přilákala jedenáct čtyřletých a starších ultravytrvalců.

Letošní edice opět potvrdila napínavost v testech, kde účastníci nesou různá hmotnostní zatížení na základě svých předešlých výkonů. Tentokrát měli největší úspěch koně nesoucí nejnižší váhu. A také amazonky v sedlech. Obsadily první čtyři místa.

Zaslouženého vítězství se po loňském druhém místě dočkal Solini, v jehož sedle zaznamenala premiérový triumf v nejvyšší kategorii Kateřina Hlubučková. Osmiletý veterán připravovaný trenérem F. Neubergem dokonale využil výhodu nízké hmotnosti i zkušenosti ze zahraničních drah. 

Spolehlivost a především neustálý výkonnostní posun potvrdila o necelé dvě délky v cíli druhá Raviella. V průběhu dostihu aktivní Kopretina sice do této společnosti vkročila z trojkových klání, ale vytrvalecké vlohy a výhodná váha jí přinesly honorář za 3. místo.

Čvrtý Noble Fox zkombinoval zkušeností s takto dlouhou tratí a nejnižší váhu.

Na dotované příčky ještě dotáhl účastník loňského Českého derby a třetí v St. Legeru Golden Devil. Mezinárodní příchuť dodala vrcholu prosluněného odpoledne slovenská Samoa, ale ta se ani s favoritkou Santin mezi pětici nejlepších nedostala. Nováček na českých drahách Mediciman zaostal na startu a na lepší než 6. místo se nedostal.

Dostihové odpoledne si podobně jako v roce 1929 nenechal ujít ani první československý prezident, filozof, pedagog, vědec, spisovatel a žurnalista T.G. Masaryk, byť jen ve vzpomínce. Od jeho úmrtí letos uplyne 80 let. Při této příležitosti mu pořadatelé věnovali dostih. V Memoriálu T.G.Masaryka pod záštitou města Karlovy Varysi po boji o půl délky letošní vítěznou vlnu prodloužil tříletý Passepartout a překazil tak bílému valachovi Facts And Figuresovi první životní úspěch.

V úvodní Ceně spol. Karlovarská Korunní s.r.o. se o ojedinělý hattrick neúspěšně pokoušel vítěz předchozích dvou ročníků tohoto dvoukilometrového testu nejnižší kategorie Taurus. Prvním vítězem trenéra P. Kantka se stal bělouš Lady´s Man a tím druhým byl hned v následném dostihu byl stejně zbarvený Ladar.

Dvojitý plný zásah se podařil Jiřině Andrésové. Nejprve na tříkilometrové distanci s Vědmou a následně s Chromem, který se na závodní dráhu vrátil po dvouleté přestávce. Jubilejní 400. vítězství kariéry oslavil žokej Jiří Chaloupka v sedle specialisty na zdejší dráhu Pale Martiniho na sprinterské trati.

Text a foto: Marcela Kozová




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE