reklama 11A

Šlechtici zahájí ve Varech 118. dostihovou sezonu

V sobotu 29. dubna startuje na dostihovém závodišti v Karlových Varech letošní sezona. Ta je už 118. v historii a otevře jí Dostihový den české šlechty. Na co se můžete těšit, se dočtete v příspěvku Marcely Klingorové...
27.04.2017 14:05  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Black Canyon zvítězil ve Varech již loni. Foto: Marcela Klingorová
 
Hodně vody uplynulo v přilehlé řece Ohři od dob, kdy se na místě těžební šachty začala rodit jedna z nejpůvabnějších a nejlepších evropských drah. Letos uplyne již 118 let od zahájení provozu. Po půlroční přestávce se příznivci dostihů na Karlovarsku dočkali nové sezóny. V sobotu 29. dubna dopoledne ji slavnostně zahájí evropští šlechticové. Podeváté si zásluhou organizátora, hraběte Orona Michaela Kalkerta, diváci na závodišti mohou vychutnat pohled na aristokraty a významné osobnosti z Evropy i ze zámoří a samozřejmě jejich dámské doprovody, soutěžící o nejatraktivnější pokrývku hlavy.
 
Program vyplní sedm rovinových dostihů. Hlavním dostihem bude Jarní cena (Frühjahrspreis) Fredericks & von der Horst (II.kat., 2.000m). Je určená tříletým koním s vysokými ambicemi do klasických dostihů nebo do testů nejvyšší kategorie. Mnoho příznivců bude mít, a to nejen díky své kráse, tmavý hnědák Black Canyon (ž.P.Foret). Prozatímní spolufavorit červnového Českého derby loni startoval dvakrát a nepoznal porážku. 
 
Dva svěřence posílá do boje o stotisícovou dotaci trenér Josef Váňa. Ze španělského působiště si do Varů odskočí Václav Janáček. Druhý nejúspěšnější žokej naší historie a vícenásobný šampión mezi profesionálními rovinovými jezdci vyhrál pro ambiciózní stáj Statek Blata Český ráj několik velkých dostihů včetně loňského Slovenského derby s Timekeeperem. Tentokrát usedne do sedla dalšího jejího reprezentanta Aenease, se kterým před dvěma týdny na lysolabském závodišti obsadil 3. místo, hned za polobratrem a tréninkovým kolegou Flames Of Horebem (ž.M.Laube). Nejzkušenějším v poli bude tuzemský odchovanec Mujahid Brave (ž.J.Šafář). V minulém roce startoval pětkrát a předváděl velmi vyrovnané výkony – vítězství, dvě druhá místa a jedno čtvrté. Miss Mamool, jedinou klisnu v sedmihlavém poli, povede čerstvá držitelka žokejského titulu K.Hlubučková. Poloviční sourozenec zmiňované hnědky Fighting Lips (ž.J.Palík) byl dodatečně přihlášený po svém posledním vítězném startu. Nagano Gold (ž.J.Verner) přijíždí se skalpem dubnového čtyřkového chuchelského testu.
 
Zajímavým se jeví také mílový dostih Order Of Innocence. Přilákal jak příslušníky širší tuzemské elity, tak koně bez dostihových zkušeností. O překvapení v cíli tedy nemusí být nouze. Výtečnou aktuální formu na dráze předvádějí svěřenci trenéra A.Šavujeva. Ostře sledován bude předloni třetí ve Slovenském a čtvrtý v Českém derby Aldar (ž.J.Šafář), který se vrací po roční zdravotní přestávce. Respekt si zaslouží předloni druhá v Jarní ceně klisen a loni ve Varech vítězná Ocara (ž.J.Palík), ale rovněž na českém území poprvé startující Lexceed (ž.V.Janáček). Naopak Skyline Runnera (ž.J.Chaloupka) nebo Facts And Figurese (ž.P.Foret) čeká dostihový křest. 
 
 
Vstup je zdarma!
 

Sobotní program:

 

10.05   Cena města Karlovy Vary (IV.kat., 1.600m)

10.30   Dostih Order Of Innocence (III.kat., 1.600m)

10.50   Dostih poníků

11.10   Stollbert – dostih Architektů (III.kat., 2.400m)

11.35   Visprion Cup (IV.kat., 2.000m)

             přehlídka a vyhodnocení klobouků

12.30   Jarní cena Fredericks & von der Horst (II.kat., 2.000m)

             dostih šlechticů na dřevěných koních

13.40   Dostih Frey Consulting (IV.kat., 3.000m)

14.00   Dostih Karlovarského kraje (V.kat., 1.400m)




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }