reklama 11A

Karlovarské závodiště hostilo vrchol sezóny

Právě uplynulou nedělí 23. července vyvrcholila letošní dostihová sezóna na Karlovarském závodišti. Hipodrom Holoubek s.r.o. hostil klasický test pro nejlepší tříleté klisny. Dvaasedmdesátý ročník Oaks Holdingu Rabbit CZ ovládla favoritka Polyanta…
24.07.2017 07:18  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Této klisně se na zdejší dráze dařilo již ve věku dostihového benjamínka. Stájová kolegyně loňské vítězky Sedmikrasky se vydala po jejích stopách a trenér Dalibor Török se po sérii druhých míst mohl konečně radovat z úspěchu v klasické zkoušce. Podle sázkových kurzů pro ni byla největší soupeřkou Hessoesse, která loni ovládla nakonec anulovanou Cenu zimní královny. Papírové domněnky potvrdila v konečném souboji. Za vítězkou zaostala po tuhém boji o hlavu. Třetí místo z chuchelské Jarní ceny klisen si zopakovala premiantka Ceny Masise z minulého roku Saša. Vysoké ambice měla, a ty čtvrtým místem potvrdila, Coffola, třebaže na trio nejrychlejších ztrácela několik délek. Získem pátého místa předvedla výkonnostní posun zástupkyně českého chovu Luxia. Do nejvyšší společnosti se marně snažily proniknout dosud nezvítězivší Stealing A Win, Sigiriya a Rabbit Van Winkle, které podle očekávání obsadily poslední pozice.
 
Na startu druhého nejdůležitějšího bodu programu, dvojkové Lázeňské míle Mikropu Čebín, nechyběla šestiletá hnědka Dally Hit. Obhájkyně prvenství z loňské edice a majitelka titulu Nejlepší kůň roku 2016 sice předvedla v cílové rovince výrazné zrychlení, ovšem tentokrát narazila na silnějšího soupeře. Srovnávací test tříletých se staršími vyzněl po 11 letech lépe pro mladší ročník. Účastník červnového Českého derby Zock se nejprve dostal před tempo udávajícího Bahama Pa Pu a následně odolal útoku favoritky Dally Hit. Kromě vítěze na dotované pozice dosáhli ještě další dva tříletí – Riverton a jediná klisna na startu Johanka.
 
V jednom z rámcových překážkových dostihů své síly poměřili hned tři někdejší derbisté – Gibb´s Beach (nakonec pátý), Love Me (poslední) a především Barateus. Vítěz šesti rovinových a překážkových dostihů v řadě přidal velmi snadný sedmý zásah. Vedený jezdeckým obojživelníkem Sertashem Ferhanovem odkázal neustále se zlepšujícího Simona Seta na druhé místo s rozdílem 12 délek. 
 
V závěrečném dostihu slunečného, ale větrného odpoledne, si dvorskou dráhu vyzkoušel Venezuelan Maikel Narvaez, který je v současné době nejčastěji k vidění na švédských a norských drahách. S hnědákem Tagugu trenéra Václava Chaloupky obsadil v těsném doběhu 3. místo. Jestliže zde první trenérské prvenství zaznamenal Daniel Toušek, na hattrick během odpoledne dosáhli trenérka Helena Vocásková a žokej Jan Rája.
 
 
Text a foto: Marcela Kozová



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE