reklama 11A

Při CSIO v Lisabonu se schyluje k Poháru národů

V termínu 26. – 29. května se v Evropě konají souběžně dvoje závody kategorie CSIO. Jezdci první divize soutěží o body do série Poháru národů v Římě. V portugalské metropoli Lisabonu se odehraje stejná soutěž týmů, bodovaná ovšem do Divize 2.
27.05.2016 14:38  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Nejlepší pozici na žebříčku FEI ze zúčastněných jezdců Španěl Sergio Alvarez Moya. Foto: FEI

Závody CSIO v Lisabonu začaly ve čtvrtek 26. května klasickou soutěží na čas s překážkami do 140 cm. Nejlépe si s poradila belgická dvojice Nadege Janssen a Popstar Lozonais, která ji dokončila bez trestných bodů s časem 57,87. Čistý avšak o pomalejší byl domácí jezdec Luis Sabino Goncalves na Imperio Equipico Rivage a třetí dojel rovněž Portugalec Antonio Matos Almeida s Epicor da Gandarinha.

O pět centimetrů vyšší překážky měla soutěž číslo 2 – dvoufázové skákání. Tu vyhrál Francouz Harold Boisset na T ´Obetty du Domaine před portugalskou dvojicí Joao Maria Marquilhas a VV Diva Rosa. Třetí byl Federico Fernandez z Mexika, který sedlal koně Bolt.

Nejvyšší čtvrteční soutěží byla stopadesátka na čas. Jela se jako kvalifikace do nedělní Grand Prix a její výsledky se počítají do žebříčku FEI. Vítězem se stal papírově nejlepší jezdec mítinku Španěl Sergio Alvarez Moya, který je v TOP50 světového bodování. Pro soutěž sedlal koně Don Vito. Druhá dojela Nadege Janssen (BEL) s Rye val de Mai a třetí byl Felipe Ramos Guinato (BRA) na Quidam´s Grey Lady.

V pátek 27. Května se ráno konala dvoufázovka do 140 cm. Vítězství vybojoval Ital Vincenzo Chimiri na Cara Cassandra, druhý byl Antonio Matos Almeida s Epicor da Gandarinha a třetí dojela Britka Anna Edwards s Chesterfieldem Z.

Hlavní soutěží nejen pátečního programu, ale celého mítinku, bude Pohár národů, který se koná v pátek odpoledne. Z příslušné divize jsou v Portugalsku přítomny jen dva celky - domácí tým a sousední Španělé. Ostatní země bodují v Divizi 1, a protože v souběhu je CSIO v Římě, jejich nejlepší týmy jsou v Itálii. Los určil toto startovní pořadí družstev pro pohárovou soutěž: Brazílie, Irsko, Itálie, Portugalsko, Španělsko, Velká Británie, Belgie a Francie.


Výsledky z CSIO Lisabon najdete POD TÍMTO ODKAZEM
 




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE