reklama 11B

České juniorky zahájily na CSIOchJ v Ciekocinku

V Ciekocinku se ve dnech 26. – 29. května konají závody CSIO pro děti a juniory. Česká republika má v Polsku zastoupení v podobě dívčího juniorského týmu doplněného jednou jezdkyní v kategorii dětí. Všechny naše jezdkyně mají za sebou první starty.
26.05.2016 15:42  |  Rubrika: Sport  |  FANCLUB  |  APLIKACE
reklama 12D

Na snímku z loňského CSIO Lamprechtshausen jsou Sofie Najmanová a Kristýna Hofmeisterová (zleva), které závodí na CSIOchJ v Ciekocinku. Foto: Lukáš Najman

Závody v Ciekocinku začaly sice již v úterý 24. května soutěžemi CSIYH pro mladé koně, a stejnou túrou pokračovaly také ve středu. Do túry mladých koní nemají české jezdkyně v Polsku žádné svěřence, takže zahájily závodysoutěžemi CSIOch a CSIOJ, které byly na programu ve čtvrtek 26. května.

Juniorky nastoupily do soutěže s překážkami do 130 cm. Nejlépe se dařilo Michaele Rodové, která v sedle Aureny nechybovala a dojela desátá. Jen o jedno místo níže ve výsledkové listině figuruje Sofie Najmanová, která s Billy Baron Z také dokončila s nulou. Tři chyby potkaly Terezu Markuskovou s Ilanou van de Eedthoek, což stačilo na čtyřiatřicátou příčku. Další startyčeským jezdkyním tolik nevyšly. Kristýna Hofmeisterová na Apollovi a Michaela Rodová na B Zahar byly vyloučeny, Sofie Najmanová se Stardanem vzdala. Důvodem však byla příprava a pošetření koně na náročný Pohár národů, který dvojici čeká následující den. 

V kategorii dětí závodila Tereza Jakubcová s Colmettou na parkuru do 120 cm. Dokončila celkem s dvaceti trestnými body, což pro ni znamenalo konečné devatenácté místo.

Výsledky z CSIOchJ Ciekocinko jsou TADY
 




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE