reklama 11D

Hipodrom na Piazza di Siena ožil při CSIO5* Řím

Historické centrum Říma ožilo parkurovými závody. Od čtvrtka 26. května se na hipodromu na Piazza di Siena koná další kolo Furusiyya Nations Cup. Závody CSIO5* v Římě začaly třemi soutěžemi, o jejichž výsledcích se dočtete níže…
27.05.2016 12:58  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

www.piazzadisiena.it

CSIO5* v Římě je dalším zastavením seriálu Poháru národů. Spadá do evropské Divize 1, takže se jej účastní nejlepší parkuroví jezdci starého kontinentu. Pozornost se bude upírat k samotné soutěži družstev, která se pojede v pátek 27. května, ovšem i zahajovací den byl přehlídkou výkonů elitních sportovců.

Zahajovací soutěží bylo dvoufázové skákání s překážkami do 145 cm, které vyhrál domácí jezdec Gianni Govoni s Bobolenskym, když dokončil druhou fázi čistě v čase 29,02 sekund. O půl sekundy pomalejší byl rovněž bezchybný Marcus Ehning (GER) na Singular ls La Silla a třetí dojel Ir Billy Twomey na Ardcolum Duke.

Hned další soutěž v rámci CSIO byla klasická stopadesátka na rozeskakování, která se započítává do světového žebříčku FEI. Z vítězství se radoval Američan McLain Ward v sedle HH Carlose. Rozeskakování dojel s čistým kontem v čase 36,89. O necelé dvě sekundy za ním zaostal bezchybný Ital Lorenzo de Luca na Balou de Coeur Joye a třetí příčku bral lídr světového bodování Simon Delestre (FRA) na Utah d´Aiguilly.

Čtvrteční program uzavírala soutěž na čas, jejíž překážky dosahovaly výšky 155 cm. Ta se počítá nejen do bodování FEI Longines Ranking, ale také byla kvalifikací do nedělní Grand Prix. S nejlepším časem vyhrál Kevin Staut (FRA) na Elky van het Indihof, druhý dojel Kanaďan Eric Lamaze s Fine Lady a třetí místo vybojoval Carlos Lopez (COL) s Admarou.

Páteční program začal stopětačtyřicítkou na čas, v níž zvítězil Carlos Lopez na Ultramarine, druhé místo získal Billy Twomey (IRL) na Ardcolum Duke a třetí skončila Švédka Petronella Andersson s Catacordou.

Jedním z vrcholů celých závodů je Pohár národů, který se jede v pátek od 15.45 hodin. Nastoupí do něj celkem osm týmů. Jedničku a dvojku si vylosovali zámořští jezdci z Kanady a USA. Ostatní celky jsou z Divize 1 a nastupovat budou v pořadí: třetí Velká Británie, dále Švédsko, Francie, Nizozemí, Itálie a Německo. Jako bodované kolo jej od FEI mají přidělená družstva Británie, Francie, Nizozemí, Itálie a Německa.


Kompletní výsledky můžete online sledovat TADY
 




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE