reklama 11C

Parkurový Poháru národů 2016 se přesouvá do Říma

CSIO5* Řím je dalším kolem série Furusiyya Nations Cup 2016 neboli Poháru národů. Koná se ve dnech 26. – 29. května, a protože se jedná o bodovaný závod pro některá družstva elitní Divize 2, jsou soupisky startujících plné zvučných jmen.
24.05.2016 10:15  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Steve Guerdat (SUI) bude závodit na CSIO v Římě jako jednotlivec. Foto: FEI

Francie, Itálie, Německo, Nizozemí a Velká Británie, to jsou země, jejichž jezdci budou v Římě v Poháru národů sbírat body do žebříčku druhé divize. A zejména tyto federace vysílají do Itálie reprezentační špičku.

Vedoucí německé ekipy ve svém týmu Christiana Ahlmanna, Marco Kutschera či Marcuse Ehninga. Britové dorazí v šesti, v sestavě je mimo jiné Nick Skelton, Ben Maher, John Whitaker a Michael Whitaker.

V barvách Nizozemí nastoupí úřadující mistr Evropy Jeroen Dubbeldam, Gerco Schroder, Maikel van der Vleuten, Jur Vrieling a Harrie Smolders. Šéf výpravy bude muset z těchto výborných jezdců vybrat čtyři, kteří pojedou Pohár národů.

Francie vysílá mimo jiné Kevina Stauta, Simona Delestre a Pénélope Leprevost. Tým postaví také domácí Itálie. Vedle těchto bodujících zemí se představí i družstva Kanady, Švédska nebo USA.

I v řadách jednotlivců najdeme evropská esa. Dorazí letošní vítěz finále Světového poháru Steve Guerdat (SUI), Bertram Allen (IRL) či Carlos Lopez (COL).

Závody začínají v překrásném areálu římského hipodromu na Piazza di Siena ve čtvrtek 26. května, soutěž družstev se jede tradičně o den později.

Další ostře sledovanou soutěží bude Grand Prix, kterou v neděli celý mítink končí.


Webové stránky pořadatele můžete navštívit TADY
 




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE