reklama 11D

Předváděcí den plemenných hřebců ze Sprehe

Díky zájezdu pořádanému Karlem Lacinou se v sobotu 31. ledna mnoho českých chovatelů podívalo do Vechty, kde se konalo předvedení plemenných hřebců stanice rodiny Sprehe. Spolupráce hřebčína Sprehe s Českou republikou je velmi úzká...
02.02.2015 21:23  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12D

… a mnoho českých chovatelů využilo jejich služeb

Hřebec Desperados závodí v nejtěžších soutěžích s Kristinou Sprehe. Foto Anna Reinbergerová

FOTOGALERIE

Hřebčín Sprehe nabízí přes třicet plemenných hřebců formou zaslání čerstvého spermatu a několik dalších je možné připustit díky spermatu mraženému. Hlavní hvězdou večera byl plemenný hřebec Desperados FRH (De Niro x Wolkenstein II), který v současné době patří mezi špičku mezinárodní drezurní scény v sedle s Kristinou Sprehe. Pro chovatele jsou k dispozici mražené dávky. Mezi další hřebce, kteří jsou v současné době ve sportu, a proto není k dispozici čerstvé sperma, patří i nádherný bělouš Cashmoaker (Calido I x Lafitte), který mnohé diváky dokázal zvednout ze sedadel.

Z mladých skokových nadějí je třeba zmínit vítěze oldenburského körungu Coupe Gold (Coupe d'Or x Stakkato Gold), jehož předvedení ve skoku ve volnosti není možné nic vytknout a zdá se, že tohoto hřebce čeká velká kariera. Dále je velmi pozoruhodný tříletý hřebec Hickstead White (Hickstead  x Coupe de Coeur), u něhož je zajímavý nejen původ, ale i velmi souladná stavba těla. Znalce skokových koní zaujal pětiletý Coupie (Coupe de Coeur x Cornet Obolensky), který i v tak mladém věku předváděl skvělou rovnováhu ve cvalu i skoku.

Ani drezurní mladí hřebci nezaostávali a divákům se jistě líbil krásný černý hřebec Le Vivaldi (Vivaldi x Sandro Hit) nebo Faszination Pur (Fürst Fugger x Donnerball). Mezi staršími drezurními hřebci velmi zaujal trakénský Millenium (Easy Game x Ravel), jehož lehkost a elastičnost pohybu je velkým příslibem do chovu. Nezaostávali ani hřebci Daily Deal (Diamond Hit x Lauries), impozantní vraný Christ (Competent x Picard) nebo syn Desperadose Destano (Desperados x Brentano II).

Mezi staršími skokovými koňmi si čeští chovatelé dobře prohlédli u nás často využívaného Lyjanera (Landos x Casall), pro kterého výška překážky nehraje roli, nebo krevnatějšího Stalypsa (Stakkato x Calypso II). Dobrou jezditelnost a charakter předvedl hřebec Canoso (Catoki x Sir Shostakovich xx), a pro chov bude určitě také zajímavý hřebec Contendro Star (Contendro I x Rabino).

Všichni zájemci o připouštění hřebci ze Sprehe mají možnost kontaktovat Karla Lacinu na telefonním čísle: 728 436 100.

Připravila: Anna Reinbergerová




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE