reklama 11D

Normandie 2014: Sprehe se ujala vedení v drezuře

V pondělí ráno se v 8.00 hodin poprvé otevřel drezurní obdélník Světových jezdeckých her na hlavním stadionu D´Ornano. Na programu byla úloha Grand Prix, která je jak soutěží družstev, tak kvalifikací pro středeční Grand Prix Special...
25.08.2014 20:12  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Kristina Sprehe se ujala s Desperados FRH vedení s výsledkem 78,814 %. Foto Jezdci.cz
 
Během dne se na obdélníku představila první polovina startovního pole. Dalších 50 dvojic bude startovat v úterý. V Caen od rána pršelo a déšť v různé intenzitě přetrval celý den. I přes nepřízeň počasí se tribuny pomalu zaplňovaly a na stadionu vládla skvělá atmosféra.
 
První startující byla Fabienne Lutkemeier s D´Agostino z Německa, která získala hodnocení 73,586%. Nasadila laťku poměrně vysoko a až do odpoledních hodin její prvenství nikdo neohrozil. Překonala její krajanka Kristina Sprehe s Desperados FRH s výsledkem 78,814 %. Na tiskové konferenci Kristina mimo jiné řekla, že toto byla její nejlepší Grand Prix za dlouhou dobu. Na dotaz jak by úlohu zhodnotila, odpověděla, že „kůň byl skvělý, na lehkém přilnutí a pozorný. Při první piaf nebyl úplně v rovnováze, ale jinak byl skvělý“
 
Velice dobrý výkon podal také Hans Peter Minderhoud s Glock´s Johnson TN. Získali hodnocení 74,357 %, což po odjetí poloviny startovního pole znamená průběžné druhé místo. Minderhoud si na tiskové konferenci maličko postěžoval na povrch, který mu přišel trochu „lepivý“ a měl pocit, že jeho kůň v prvním prodlouženém klusu a v prvních překrocích nebyl tak výrazný jako obvykle a nešel tak dopředu. Na dotaz, v jaké doufal hodnocení, Hans odpověděl, že: „doufal, že bude trochu vyšší než hodnocení Kristiny Sprehe“.
 
Třetí nejlepší výsledek dnešního dne předvedl Carl Hester s Nip Tuck -74,186 %. Carl se tiskové konference bohužel zúčastnit nemohl, protože právě tou dobou trénoval Charlotte Dujardin a Valegra. Ale vzkázal, že ze svého výsledku je nadšený. Nip Tuck se na mezinárodní scéně pohybuje na nejvyšší úrovni teprve prvním rokem a tento výsledek je jeho osobním rekordem. 
 
Po polovině startovního pole je prozatím ve vedení soutěže družstev Německo před Holandskem a Velkou Británií. 
 
V úterý 26. srpna se můžeme těšit na výkony Isabell Werth, Edwarda Gala, Patrika Kittela, Helen Langehanenberg, Valentiny Truppa, Adelinde Cornelissen a také Marcely Krinke Susmejl, která je členkou Švýcarského týmu, ale pochází z Čech. Rozhovor s touto velice příjemnou dámou najdete na Jezdci.cz.
 
Kompletní výsledky najdete na www.normandy2014.com. Nezapomeňte také sledovat každodenní sestřihy toho nejzajímavějšího na programu ČT Sport. Přehled vysílání najdete POD TÍMTO ODKAZEM.



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE