reklama 11B

Prague Lions s dvěma Čechy na startu GCL v Cannes

ikonka

Oba čeští členové týmu Prague Lions se představí během sedmého mítinku seriálu Global Champions. Ten se koná ve dnech 7. – 9. června v jihofrancouzském Cannes. Někteří účastníci se tak po šestém kole u St. Tropez přesunuli jen pár desítek kilometrů…
06.06.2018 15:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Předešlé kolo hostilo o týden dříve letovisko Ramatuelle nedaleko St. Tropez, odkud je to do Cannes jen přibližně 70 kilometrů. Takže jezdce, kteří mají oba zmíněné mítinky ve svém závodním itineráři, čekal jen krátký přesun. 
 
Patřila k nim Anna Kellnerová, která se v Cannes bude prezentovat v barvách Pražských lvů, stejně jako její týmový kolega Belgičan Niels Bruynseels. Sestavu doplní druhý z českých zástupců Prague Lions Aleš Opatrný.
 
Poprvé nastoupí jezdci do soutěže družstev Global Champions League ve čtvrtek 7. června od 20:30 hodin. To je totiž na programu zahajovací kolo s překážkami do 155 centimetrů. Druhé dějství mohou sledovat diváci v sobotu 9. června od 18.15, kdy budou týmy bojovat o body do žebříčku na překážkách vysokých 160 centimetrů. 
 
Maximální obtížnost bude mít rovněž další z vrcholů závodů Grand Prix, která je připravená na sobotu v 21:45 hodin a počítá se do hodnocení jednotlivců v rámci Global Champions Tour. Stavitelem všech soutěží, které jsou prověrkou i pro absolutní parkurovou špičku, bude Ital Uliano Vezzani.
 
V obou sériích, jak týmové, tak individuální jde o postup do Prague PlayOffs. Ve dnech 13. – 16. prosince se při galashow světového parkuru v Praze předvede šestnáct nejlepších týmů z GCL. Čeká je finále při takzvaném Super Cupu Prague PlayOffs. Na programu bude také speciální soutěž Super Grand Prix, která je pro změnu určená jednotlivým vítězům Velkých cen Longines Global Champions tour. Účast v této prestižní soutěži si během proběhnuvších šesti kol zajistili britský jezdec Scott Brash, Australanka Edwina Tops-Alexander, Gregory Wathelet z Belgie, Brit Ben Maher, nizozemský jezdec Harrie Smolders a kolumbijský zástupce Carlos Lopez.
 
V žebříčku týmů se před sedmým dílem GCL drží v čele London Knights se 134 body, na druhé příčce jsou s odstupem 16 bodů Valkenswaard United a třetí jsou Shanghai Swans se 107 body.
 
Podrobnosti najdete na adresách www.gcglobalchampions.com a www.pragueplayoffs.com.
 
Foto David Horváth / CET



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE