reklama 11A

GCT letos nově zavítá do francouzského St. Tropez

ikonka

Série parkurových závodů Longines Global Champions Tour a Global Champions League se rychle rozrůstá. Loni se do túry zapojila německá metropole, letos vedle již avizovaného GCL Play Offs v Praze proběhne také nové kolo v St. Tropez…
10.01.2018 12:11  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
Třináctá sezona prestižního seriálu Longines Global Champions Tour a s ním spojené Global Champions League přinese novinky. Nejen, že v prosinci zažije velkolepou jezdeckou událost v podobě zbrusu nové GCL Play Offs premiérově Praha, v sezoně 2018 přibude ještě jedno výjimečné místo. Šesté kolo se odehraje v St. Tropez.
 
Celkem je na programu šestnáct závodů plus již zmiňované Play Offs v Praze. Zahájení proběhne v Mexico City během posledního březnového víkendu. Ve dnech 4. – 7. dubna se bude skákat na Miami Beach a o dva týdny později přijde na řadu Šanghaj. 
 
Čtvrté zastavené se uskuteční v Madridu o prvním květnovém víkendu a hned v tom následujícím se světové parkurové špičky představí v Hamburku. Na přelomu května a června zavítají účastníci poprvé do St. Tropez. Kalendář túry je v červnu velmi vytížený. Konat se budou další tři kola, všechna ve světoznámých přímořských letoviscích: Cannes, Cascais a Monte Carlu. 
 
Následovat budou začátkem července Paříž a Chantilly, kam to jezdci z Paříže nebudou mít daleko. Poslední červencový víkend bude patřit Berlínu a o týden později se pojede o body v Londýně. 
 
Ve dnech 9. – 12. srpna se odehraje CSI5* GCT GCL ve Valkenswaardu, domovském areálu zakladatele celého projektu Jana Topse. V první polovině září se bude skákat v Římě a pak už jezdce čeká tradiční mítink v Dauhá, kterým se GCT uzavírá. Sezona tím však končit nebude. V prosinci se v rámci GCL Play Off bude závodit v pražské O2 Aréně.
 

Termínová listina GCT / GCL 2018:

 
22. – 25. 3. Mexico City (MEX)
4. – 7. 4. Miami (USA)
20. – 22. 4. Šanghaj (CHN)
4. – 6. 5. Madrid (ESP)
9. – 13. 5. Hamburk (GER)
31. 5. – 3. 6. St. Tropez (FRA)
7. – 9. 6. Cannes (FRA)
13. – 16. 6. Cascais – Estoril (POR)
28. 6. – 1. 7. Monte Carlo Monaco (MON)
6. – 8. 7. Paříž (FRA)
12. – 15. 7. Chantilly (FRA)
27. – 29. 7. Berlín (GER)
2. – 5. 8. Londýn (GBR)
9. – 12. 8. Valkenswaard (NED)
6. – 9. 9. Řím (ITA)
8. – 19. 11. Dauhá (QAT) – finále GCT
13. – 16. 12. Praha (CZE) – GCL Play Offs
 
V některých případech existuje v kalendáři FEI kolize s jinými pětihvězdovými mítinky, podoba termínové listiny GCT a GCL se tedy ještě může změnit. 
 
Do série se letos podruhé zapojí také čeští jezdci Anna Kellnerová a Aleš Opatrný. S příchodem Prahy do vybrané společnosti pořadatelů jednotlivých kol se jméno jejich týmu mění z Berlin Lions na Prague Lions a jejich kolegy budou pro rok 2018 Gerco Schröder (NED), Niels Bruynseels (BEL) a Holger Wulschner (GER).
 
Foto: GCT



Štítky: GCTGCLCSIskoky
reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE