reklama 11C

Pořadatelé VP připravili nová parkovací místa

Při letošní 127. Velké pardubické s Českou pojišťovnou, která se uskuteční 8. října, budou moci návštěvníci parkovat v nové lokalitě – na stadionu plochodrážní Zlaté přilby a přilehlém fotbalovém stadionu. A navíc ještě ušetří…
27.09.2017 18:54  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

ilustrační foto: Marcela Kvochová

Pardubické letiště, které se při Velké pardubické běžně mění v parkoviště pro návštěvníky dostihů, letos prochází stavebními úpravami. To je důvod, proč musel Dostihový spolek a.s. hledat řešení, které výpadek parkovacích míst nahradí. Domluvil se proto s autoklubem Zlatá přilba v Pardubicích – Svítkově. Parkovat se bude na tamním stadionu a přilehlém fotbalovém hřišti. Diváky bude svážet kyvadlová doprava. „Parkování v této lokalitě bude stát pouze 50 korun na den, kyvadlová doprava je samozřejmě zdarma. Domluvili jsme se s Dopravním podnikem města Pardubic na vyčlenění zvláštních autobusů a s policií na dopravních řešeních tak, aby doprava byla co možná nejplynulejší a nejpohodlnější,“ říká místopředseda představenstva a výkonný ředitel Dostihového spolku a.s. Martin Korba. Autobusy budou od stadionu ve Svítkově jezdit na improvizovanou točnu na parkovišti společnosti Paramo, odkud je to k hlavní bráně závodiště přibližně 300 metrů chůze. Zpět do Svítkova budou autobusy opět jezdit z tohoto místa.

 

Další parkovací plochy

Parkování bude pro návštěvníky tradičně vyhrazeno také na uzavřené silnici I/37 směrem na Chrudim, a to v úseku od kruhového objezdu „Na Trojici“ po Dražkovice. Po domluvě s dopravní policií budou řidiči do tohoto úseku najíždět ve směru od Dražkovic a po skončení závodu vyjíždět směrem ke kruhovému objezdu a na Hradec Králové.

Omezenou kapacitu nabízí také vojenské letiště, na obvyklých místech v sousedství vojenské správy budou vyčleněna další parkovací místa. Odtud bude diváky svážet kyvadlová doprava a to do doby, než se parkoviště zaplní. Parkování v obou těchto lokalitách je 150 korun na den.

 

Alternativy dopravy

K cestě na dostihové závodiště pořadatelé doporučují využít také autobusových a vlakových spojů. Dopravní podnik města Pardubic posiluje spoje z centra města k závodišti. Na železnici je možné využít speciálních historických vlaků, které budou diváky vozit mezi stanicemi Pardubice hl.nádraží – Rosice nad Labem – Pardubice, závodiště. Zvláštní vlak z Prahy, ve kterém navíc bude možné koupit vstupenky na Velkou pardubickou se slevou, vypravují i České dráhy. A ještě jednu výhodu cesta vlakem má – za předložení jízdenky s cílovou stanicí Pardubice získají návštěvníci nedělních dostihů slevu 50% na vstupenky.

 

Více informací naleznete POD TÍMTO ODKAZEM

Zdroj: tisková zpráva - Dostihový spolek a.s.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE