reklama 11C

Pohár národů v Boekelu pro Němce, série pro Brity

ikonka

V nizozemském Boekelu se ve dnech 11. – 14. října konalo osmé a zároveň poslední kolo letošní série FEI Poháru národů ve všestrannosti. Pro vítězství v této soutěži si dojeli Němci, celkové prvenství pak získali zástupci Velké Británie…
15.10.2018 17:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Německým tým nastoupil v Boekelu ve složení Julie Krajwski (Samourai du Thot), Dirk Schrade (Unteam de la Cense), Christoph Wahler (Carjatan S) a Ben Leuwer (BGS Urlanmore Prince). Již po drezuře si Němci drželi první příčku v týmech, byť velice těsně. Průběžně druzí Britové totiž ztrácely pouze 0,7 trestných bodů.

Na předních místech se však nic nezměnilo ani po terénní jízdě a němečtí zástupci si stále drželi první příčku před Brity. To se jim podařilo udržet i po parkuru. Z vítězství v týmové soutěži se radovali se ziskem 94 trestných bodů. O 5,90 trestných bodů nakonec zaostali Britové, kteří si tak v Boekelu dojeli pro druhou pozici. Třetí nejlepší výsledek se nakonec podařil Švédům, když obdrželi 107,70 trestných bodů.

V jednotlivcích se v této soutěži radovali taktéž Němci, neboť přemožitele nenašla německá reprezentantka Julia Krajewski. Se Samourai du Thot získala 22,60 trestných bodů. Druhé místo obsadila britská jezdkyně Laura Colleet s Londonem 52 (24,70 trestných bodů) a na třetí místo se po dvou chybách na parkuru propadla po sobotě vedoucí dvojice Tim Lips a Bayro (27,20 trestných bodů).

Zároveň se jednalo o poslední letošní závod v rámci série FEI Poháru národů ve všestrannosti. V celkovém žebříčku zvítězili Britové, když si připsali celkem 570 bodů. Sto bodů za vítězství letos obdrželi v The Plains a ve Waregemu. Druzí skončili nakonec Francouzi, a to se ztrátou 30 bodů. Ti si připsali dokonce tři vítězství a před posledním kolem si drželi první pozici. V Boekelu však skončili až sedmí, což nakonec rozhodovalo. Třetí příčku pak obsadili Němci se 420 body.

 

Kompletní výsledky naleznete ZDE.

Foto: Libby Law/FEI




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE