reklama 11D

Pius Schwizer získal vítězství v Zurichu

Švýcarský jezdec Pius Schwizer s PSG Future zvítězil v curyšské hale dne 31. ledna, když nastupoval jako poslední na start rozeskakování v rámci Světového poháru. Pouze 9 jezdcům z 39 startujících se podařilo najít klíč k bezchybnému základnímu kolu…
01.02.2016 21:48  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Foto Tomáš Holcbecher/FEI

Stavitelem parkuru na závodech CSI5* v Zurichu byl Gerard Lachat, který jezdcům připravil nelehký úkol. V nedělním Světovém poháru se na trase tohoto stavitele nejvíce dařilo domácí dvojici Pius Schwizer a PSG Future, pro druhé místo si nakonec dojel Denis Lynch s All Star před třetí Edwinou Tops-Alexander s Caretina de Joter.

Nejvíce sirámci Světového poháru polepšil Denis Lynch, kterého 17 bodů za druhé místo dostalo na aktuálně třináctou pozici. Tím dobrou naději se dostat mezi nejlepší osmnáctku do fináleGöthenburgu, které se koná ve dnech 23. – 28. března. Vítěz Pius Schwizer stále plno práce před sebou, pokud by se přeci jen chtěl do finále dostat. Dvacet bodůZurichu ho posunulo výrazně dopředu, stále však figuruje na 24. místě.  O všem rozhodne poslední kolo v Bordeaux.

základním kole byla rozhodující pasáží trojkombinace jako sedmápořadícelkového počtu 13 skoků. V rozeskakování se jednalo o napětí až do posledního okamžiku. Po rychlých jízdáchchybami se do čela dostala bezchybná Edwina Tops-Alexander, která zvolila pomalejší tempo. „Věděla jsem, že do doby nikdo nešel bezchybně, ale na startu čekalo ještě několik rychlých dvojic. však nechtěla Caretinu testovat na čas, stejně jsem byla příliš pomalá na první skoku. Také jsem nezatočila ostře na druhý skok, pak by už to stejně nemělo cenu riskovat,“ popsala Edwina Tops-Alexander.

Lynch věděl, že jeho All Star sice není nejrychlejší kůň planety, ale že umí skákat vysoko a bezchybně, navíc že teď společně chytili výbornou formu. Proto se pokusil o co nejlepší jízdu a dostal se do průběžného vedení. Na startu byl poslední jezdec Pius Schwizer, který byl pod tlakem i vůči domácímu publiku. S PSG Future se však nenechali vyvéstmíry a dojeli si pro vítězství. Pro jezdce je to druhé vítězství ve Světovém poháruZurichu, když zde zvítězilroce 2014 s Toulagem.

Kompletní výsledky naleznete .

Zdroj: www.fei.org




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }