reklama 11D

Opatrný v Al Shaqab změří síly se světovou elitou

Pozornost nejlepších skokových jezdců světa poutají mezinárodní závody CSI5* Al Shaqab v Dauhá, kde se závodí ve dnech 2. – 6. března. Na závodech nebude chybět světová jednička Scott Brash a další úspěšní jezdci, jako např. Ludger Beerbaum…
01.03.2016 16:36  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Foto v galerii FEI a archiv Jezdci.cz

Celkem je nahlášeno 45 jezdců z 18 států světa, kteří představí téměř 90 koní. Mezi skokovou elitou září i česká vlajka, a to díky Aleši Opatrnému. Ten bude bojovat po boku nejúspěšnějších jezdců světa. Závody si totiž nenechá ujít ani aktuální světová jednička Scott Brash, který by se měl prezentovat s koňmi Hello Annie a Hello M´Lady. Britskou ekipu dále tvoří Jessica Mendoza, Laura Renwick a Michael Whitaker.
 
Hned sedmička jezdců bude reprezentovat Německo, a to Christian Ahlmann, Ludger Beerbaum, Daniel Deusser, Hans-Dieter Dreher, Marcus Ehning, Marco Kutscher a Philipp Weishaupt. Ze světových jmen dále nechybí Ir Denis Lynch, reprezentantka Austrálie Edwina Tops-Alexander či světová dvojka Simon Delestre reprezentující Francii. Švýcarsko budou zastupovat mimo jiné Pius Schwizer a olympijský vítěz Steve Guerdat.
 
Kvalitní obsazení bude mít také CDI5* v drezuře, kde je nahlášeno 23 jezdců z třinácti států. Mezi nimi bude velkou favoritkou především německá Jessica von Bredow-Werndl, která se představí s koněm Zaire. 
 
Přehled všech soutěží včetně časového plánu naleznete ZDE



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE