reklama 11C

Ohlédnutí do historie WEG: Cáchy 2006

V roce 2006 se odehrály světové jezdecké hry (WEG) v sousedním Německu. FEI je přidělila pořadateli do Cách, a díky dostupnosti se na čtvrté hry vypravila poměrně početná česká ekipy. Stejně jako v letech před tím se ovšem nejvíce dařilo Němcům.
05.12.2016 15:35  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Lukáš Klouda předvedl na WEG 2006 výborný výkon. Skončil osmý. Foto: archiv Jezdci.cz

Čtvrté světové jezdecké hry se konaly v roce 2006 v Cáchách. Němci, kteří během všech předešlých ročníků sbírali nejvíce medailí, nezklamali ani doma
 
V drezuře se vítězkou stala Isabell Werth na Satchmo, která byla zároveň členkou zlatého týmu. Jedinou medaili vyfoukla Němcům Anky van Grunsven se Salinerem, která dostala nejvyšší známku v Grand Prix Freestyle.
 
Další disciplínou, v které kralovali němečtí reprezentanti, byla všestrannost. Bettina Hoy, Ingrid Klimke, Frank Ostholt a Heinrich Romeike získali jako celek zlaté medaile. Nejcennější kov z individuální soutěže si odvezla Britka Zara Phillips.
 
Němci byli nejlepší také v soutěži čtyřspřeží v hodnocení družstev. V soutěži jednotlivců zvítězil Belgičan Felix-Marie Brasseur. V Cáchách startovali také vozatajové z České republiky. Družstvo ve složení Jiří Nesvačil, Zdeněk Jirásek a Petr Vozáb dojelo na 13. místě. V hodnocení jednotlivců dojel nejlépe Jiří Nesvačil na 34. příčce
 
Češi poslali na WEG také kompletní skokové družstvo. V našich barvách skákali Jiří Papoušek s La Manchem-T, Veronika Macánová s Pompösem, Zdeněk Žíla s Pinot Grigiem a Ondřej Nágr s Atlasem. Jako tým dojeli jednadvacátí
 
Nejlépe si vedli Nizozemci, kteří závodili ve složení Albert Zoer, Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder a Piet Raijmakers. Zlato jako jednotlivec si odvezl Belgičan Jos Lansink.
 
Dařilo se české voltiži. Lukáš Klouda byl v soutěži mužů osmý, skupina dokončila na 10. místě. První příčku obsadili Kai Vorberg (GER) v mužské kategorii, Megan Benjamin (USA) mezi ženami a soutěž skupin vyhráli Němci.
 
Kompletní tým měla Česká republika také ve vytrvalosti. Česko zastupovali Petr Jadlovský, Helena Terberová, Ludmila Matějčková a Jaromír Široký. Soutěž však ani jeden z našich nedokončil. Vítězem se stal Španěl Miguel Vila Ubach, týmy vyhráli Francouzi.
 
Češi dojeli patnáctí jako tým v reiningu. Závodili Lukáš Jirák, Lukáš Brůček, Irena Machalíková a Klára Šalková. Reiningovou soutěž družstev ovládli Američané, mistrem světa jednotlivců se stal Kanaďan Duane Latimer.



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE