reklama 11A

Ohlédnutí do historie WEG: Haag 1994

V naší pravidelné rubrice o historii světových jezdeckých her, které jsou považovány za jezdeckou „olympiádu“ ve všech klasických disciplínách, se posuneme od jejího vzniku o čtyři roky. Podruhé v historii se WEG konaly v roce 1994 v Haagu.
01.12.2016 14:05  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Ludger Beerbaum byl členem zlatého týmu v roce 1994 v Haagu. Foto: LGCT

Druhé světové jezdecké hry (WEG) se konaly v termínu od 27. července do 7. srpna v nizozemském Haagu. Soutěže byly složeny ze šesti disciplín, které v době oficiálně zastřešovala Mezinárodní jezdecká federace FEI.
 
Největší medailové žně zažívali v roce 1994 Němci. Skoky ovládli v hodnocení týmů i jednotlivců. Zlato získal Franke Sloothaak na San Patrignano, který byl také členem vítězného družstva spolu s Sörenem von Ronnem, Ludgerem Beerbaumem a Dirkem Hafemeisterem.  
 
Další disciplínou, kde na nejvyšší pozice dosáhli Němci, bylo čtyřspřeží. Družstvo si vyjelo zlato ve složení Christoph Sandmann, Michael Freund a Hansjoerg Hammann. Michael Freund pak zvítězil v hodnocení jednotlivců.
 
Německo také dominovalo v drezuře, kde jim to dokázala narušit jen Anky van Grunsven na Bonfire, která dostala nejlepší hodnocení ve volné úloze. GP special vyhrála Isabell Werth v sedle Gigola, a týmové hodnocení patřilo také Německu.
 
Dále brali zlato ještě ve voltiži. Zasloužila se o to Tanja Bendetto v kategorii žen. Mužskou soutěž vyhrál Dán Thomas Fiskbaek a nejlepší skupinu v Haagu mělo Švýcarsko.
 
Ve všestrannosti se podělili o medaile jezdci Nového Zélandu a Velké Británie. Britové brali týmové prvenství, Novozélanďan Vaughn Jefferis zvítězil jako jednotlivec. První místo ve vytrvalecké soutěži si vyjela americká dvojice Valerie Kanavy a Pieraz. Hodnocení týmů dopadlo nejlépe pro Francouze.



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE