reklama 11A

Ohlédnutí do historie WEG: Jerez 2002

V roce 2002 se konaly historicky čtvrté světové jezdecké hry. Jejich hostitelem bylo španělské město Jerez de la Frontera. Něčím ovšem byly první. Poprvé se při nich představilo všech sedm disciplín pod hlavičkou FEI. Kdo se radoval z medailí…?
03.12.2016 16:16  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Zahájení WEG 2002 v Jerezu

Španělský Jerez de la Frontera organizoval v roce 2002 světové jezdecké hryWEG. Představily se při něm všechny disciplíny, tak jak je Mezinárodní jezdecká federace FEI zastřešuje i dnes. Poprvé se tam tedy jely soutěže i v reiningu.
 
Her se účastnilo celkem 47 národů, mezi nimi ve voltiži i Česká republika. Nejlépe si co do počtu medailí vedli stejně jako v předešlých letech Němci
 
V drezuře neměli konkurenci, když vyhráli hodnocení týmů, v jehož řadách byla i individuální vítězka Nadine Capellmann, která v Jerezu sedlala koně Farbenfroh.
 
Jednoznačnou záležitostí se stala také soutěž čtyřspřeží. V nikdo nedokázal překonat Nizozemce. Jejich družstvo si odvezlo zlato, a vítězem mezi jednotlivci se stal IJsbrand Chardon (NED). V reiningu pro změnu kralovali Američané. Také oni brali první místo v týmech i jednotlivcích. Historicky prvním vítězem WEG v reiningu se stal Shawn Flarida s San Jo Freckless.
 
Jezdci Spojených států amerických nenašli přemožitele také v hodnocení družstev ve všestrannosti, soutěž jednotlivců však ovládl Francouz Jean Teulére v sedle Espoir de la Mare. 
 
Francie si drží ve statistice WEG v Jerezu druhé místo za Německem. Kromě prvního místa ve všestrannosti dokázali Francouzi vyhrát také ve skákání jako družstvo. Mistrem světa jednotlivců se stal Ir Dermott Lennon na Liscalgot
 
Ještě jeden nejcennější kov připadl Francii, a to zásluhou Matthiase Langa ve voltiži. Ženskou kategorii vyhrála Němka Nadia Zulow a Německo zvítězilo také v soutěži skupin.



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE