reklama 11D

Normandie 2014: Vištalová zajela nad 60 procent

Anastasja Vištalová s koněm jménem Jambo v pondělí 25. srpna odstartovala jako první Češka v rámci Světových jezdeckých her v Normandii 2014. Úlohu v kategorii 1B zajela za 60,640 %, což splnilo její základní cíl, aby její výsledky přesahovaly 60 %.
25.08.2014 18:32  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Anastasja Vištalová s Jumbem při své pondělní úloze. Foto Jezdci.cz
 
„Výsledek nad 60 % na Světových jezdeckých hrách je opravdu skvělý, zvlášť když vezmu v úvahu, že hodně pršelo a tvořily se louže. Koni to cákalo na břicho a za nohy, ale přesto byl klidný, neudělal žádnou hloupost a jelo se mi dobře. Rozhodčí byli hodně přísní, a přesto jsem obdržela od jednoho z nich dokonce 63 %, což mě hodně potěšilo. Doufám, že to půjde jen a jen nahoru,“ zhodnotila Anastasja Vištalová, která přiznala, že před startem nervy hodně pracovaly: „Byla jsem nervózní, ale spíše na opracovišti. Jak jsem vjela do obdélníku, tak to zespadlo a již jsem byla relativně v pohodě. Byly to již jen takové zdravé nervy, které pomohou člověku vyhecovat se a dostat ze sebe maximum. Trenér mi říkal, abych zachovala klid, soustředila se na sebe a koně a nevnímala okolí. Chtěl, ať si to hlavně užiju a mám z toho dobrý pocit i krásné vzpomínky.“ 
 
Česká dvojice nakonec v úvodní úloze obsadila 22. místo z celkových pětadvaceti. Vedoucí pozice se ujal britský jezdec Lee Pearson s Zionem, který s 77,960 % překonal dalšího favorita – Pepo Puche s Fine Feeling S reprezentujícího Rakousko. Ten od rozhodčích dostal známku 76,520 %.
 
V úterý se chce Anastasja Vištalová mj. podívat po okolí. „Normandie je moc krásná, tak se chceme podívat na nějaká zajímavá místa. Určitě budu také hodně relaxovat. Jako odměnu za dnešní výsledek zvolím asi dlouhý spánek,“ dodala s úsměvem. 
 
Další informace hledejte na www.normandy2014.com. Nezapomeňte také sledovat každodenní sestřihy toho nejzajímavějšího na programu ČT Sport. Přehled vysílání najdete POD TÍMTO ODKAZEM.



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE