reklama 11C

Normandie 2014: Stovka drezurních dvojic z 31 zemí

Drezura se stává stále populárnější. Celkem se na Alltech FEI Světových jezdeckých hrách 2014 v Normandii představí 100 dvojic z 31 zemí. Předchozí rekordní účast byla v Cáchách 2006, kde startovalo 89 dvojic z 33 zemí...
24.08.2014 21:45  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Ilustrační foto Jezdci.cz
 
Celkem 25 zemí nominovalo celá družstva, ale tento počet se po veterinární inspekci, kdy neprošel kůň Donpetro Natalye Yurkevichové z Kazachstánu, snížil na 24. Tým Kazachstánu měl pouze tři členy a tak zbývající dva budou soutěžit pouze jako jednotlivci. Dále veterinární inspekcí neprošel Carte d´Or Camille Kalseth z Norska.
 
S napětím očekávaný start skvělého černého hřebce Totilase se kvůli zranění neuskuteční. Další zranění koně bylo ve stáji Glock, kdy Glock´s Undercover Edwarda Gala na poslední chvíli musel nahradit Glock´s Voice. Horkým favoritem v soutěži jednotlivců tedy zůstává dvojnásobná olympijská vítězka Charlotte Dujardin s Valegrem. Jsou držiteli světového rekordu ve všech třech úlohách (GP, GPS a Freestyle). Vítězství ve Světových jezdeckých hrách by bylo pokračováním jejich skvělého tříletého úspěšného tažení
 
Napínavá bude i soutěž družstev. U Holandského týmu, který se bude snažit obhájit vítězství, došlo na poslední chvíli ke změně dvou koní. Z vítězného družstva z Kentucky 2010 zůstává jen Adelinde Cornelissen a Parzival. Edward Gal a Hans Peter Minderhound mají letos k dispozici mladé koně.
 
V družstvu Velké Británie, které bylo v Kentucky stříbrné, Valegra doplní Carl Hester s Nip and Tuck, Michael Eilberg s Half Moon Delphi, kteří zazářili před měsícem v Cáchách a Gareth Hughes s  DV Stenkjers Nadonna, kteří jsou ze čtveřice nejméně zkušení.
 
Německo do bojů vysílá dámský tým, který zvítězil i na ME v Herningu. Jistě doufají, že si bronz z Kentucky vylepší. Matthiase Alexandera Ratha s Totilasem nahradila  Fabienne Lütkemeyer s D’Agostino, která byla také součástí vítězného družstva z ME. A bude také úplně první startující letošních Světových jezdeckých her. 
 
USA, Švédsko, Dánsko a Francie se budou také určitě snažit promluvit do medailových umístění. Medaile nepřinese jen titul mistrů světa, ale také jistou kvalifikaci na Olympijské hry v Riu 2016. 
 
První úlohou, která se pojede, je Grand Prix, která je soutěží družstev, ale zároveň i kvalifikací pro Grand Prix Special. 
 
Výsledky můžete sledovat na www.normandy2014.com.



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE